kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Limonlu somon

Balık filetolarının sığacağı bir kapta, sos malzemelerini 2 çorba kaşığı suyla karıştırın. Balığı soslayıp buzdolabında 2 saat bekletin. Folyodan bir balığın sığabileceği büyüklükte 4 adet dikdörtgen kesin. Her birinin ortasına birer fileto yerleştirin. Üzerine kalan marinatı döküp, bir tatlı kaşığı tereyağı koyun. Kırmızıbiber, tuz ve karabiber serpin. Folyonun kenarlarını birleştirip, balığın üzerini kapatın. Yağlanmış fırın kabına dizin. 15 dakika bekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sosuyla servis yapın.

Malzemeler 4 kişilik
*
4 adet somon fileto
* 4 tatlı kaşığı tereyağ
* 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Sos için:
*
2-3 diş sarmısak
* 1/4 limon konservesi
* 4 çorba kaşığı maydanoz
* 4 çorba kaşığı taze kişniş
* 2 çorba kaşığı safran lifi
* 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1/4 tatlı kaşığı arnavutbiberi
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu