kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bildiriyi duysaydık Köşk oylamasına katılırdık

Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan bildirisinden haberleri olmadığını vurgulayarak, "Böyle bir durumda Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık" dedi..
Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun yapıldığı 27 Nisan gecesi internet üzerinden yayınladığı bildiriden daha önce haberleri olması durumunda tavır koyacaklarını söyledi. Ağar, "Böyle bir durumda TBMM'de Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık" dedi. DP lideri Mehmet Ağar katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili krizin tepe noktasına ulaşmasına neden olan Genelkurmay bildirisinden açıklama öncesi haberi olup olmadığı sorusuna, "Kesinlikle hayır" yanıtını verdi. Daha önceden böyle bir duyumun kendilerine ulaşması halinde "demokrasiden yana" tercih kullanacaklarını belirten Ağar, "Böyle bir durumda TBMM'de Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık" dedi. Seçimden sonra olası AKP-DP koalisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağar, "Son üç dört ay içinde yaptıkları nedeniyle artık AKP ile koalisyon yapmamız mümkün değil. Demokrat Parti'nin işi artık bu hükümeti iş başından götürmektir. Koalisyon yapmak değil, bunları götürmektir işimiz" diye konuştu. 3-4 ay önce koalisyona sıcak baktıklarını söyleyen Ağar, "O zamanlar öyle düşünüyordum. Ama son bir kaç ayda kendilerinden başka kimseye yaşam hakkı vermeyen demokrasi anlayışları nedeniyle, bizi siyasetin dışına itme çabaları nedeniyle artık AKP ile koalisyon yapamayız. Kararımız budur" dedi.

AĞAR'A UÇAK YASAĞI
Bu arada orta kulak iltihabı nükseden Ağar, dün yeniden doktorluk oldu. Çapa Tıp Fakültesi'nde kontrolden geçen Ağar'ın uçak yolculuğundaki basınç farkı nedeniyle yeniden rahatsızlandığı ortaya çıktı. Ağar'ın durumunun ciddi olmadığı ancak bir hafta boyunca uçağa binmesinin yasaklandığı öğrenildi. Geçen yaz da aynı sorunu yaşayan Ağar'a doktorlar 8 gün istirahat vermiş ve bir süre uçak yolculuğunu yasaklamıştı. Doktorlar uçağa binişini yeniden yasaklayınca, Ağar, şehit cenazelerine de yetişemedi. İstanbul'dan Ankara'ya dönen Ağar, karayolunu seçmek zorunda kaldı. Ankara'daki cenazeye katılmak isteyen Ağar, uçağını iptal ettirdiği için yetişemedi.