kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mercedes binası lahmacun koktu

Arzu Ceylan / BERLİN
Yeni başkan seçmek üzere toplanan Berlinli Türk işadamları acıkınca genel kurulun düzenlendiği Mercedes binası, gece yarısı lahmacun ve soğan kokusuna boğuldu..
Almanya'nın başkenti Berlin, önceki gün pek alışık olmadığı bir seçim yaşadı. Berlin-Brandenburg Türk- Alman İşadamları Birliği (TDU), tam 9 saat süren toplantıyla yeni yönetimini seçti. Dönerciler Kralı diye ünlenen Remzi Kaplan, yeni başkan olurken, 11 kişilik ekibi de fire vermeden Yönetim Kurulu'na girdi. Ancak, TDU'nun seçiminde ilginç olaylar da yaşandı.

10 DAKİKADA BİTİRDİLER
9 saati aşan toplantı, genel kurula katılan delegelerle birlikte toplam 300 davetlinin yanı sıra, çeşitli nedenlerle orada bulunan onlarca kişiyi acıktırdı. TDU'nun genel kurul toplantısının yapıldığı ünlü Mercedes Benz binasındaki toplantıya, gece geç saatlerde yemek ısmarlandı. Daha önce hazırlanan pogaçaların bitmesi nedeniyle, acıkan konuklar için yemek siparişi verilmek istendi. Herkes bir fikir ortaya atartken TDU üyesi olan Deniz Catering'in sahibi Ali Gören'den "Bu sorunu ancak siz çözersiniz" diyerek yiyecek bir şey getirmesi istendi. Talebin TBB Başkanı Safter Çınar ile başka bir çok isimden geldiği belirtilirken, yoğun ısrarlar üzerine Gören, son anda tanıdıkları aracılığıyla paket paket lahmacun getirtti. Lahmacunun yanı sıra, soğan ve çeşitli baharatlı ek ürünler de Mercedes binasına getirildi. Gece yarısı açılan paketler yüzünden ortalığı bir anda lahmacun ve soğan kokusu kapladı. Acıkan konuklar lahmacunları 10 dakika içinde bitirirken, çıkışta hâlâ salonun koktuğu dikkatleri çekiyordu. Bir çok kişi, "Böyle şey mi olur? Gece yarısı her yer koktu. Büyük ayıp" diye lahmacun getirtilmesini eleştirdi. Binanın ise, kira almadan bir günlüğüne TDU'ya sponsorluk olarak verildiği öğrenildi. Uzun süren genel kuruldan sonra da tartışmalar devam etti. TDU üyesi Yılmaz Aras, genel kurul seçiminde oy dağılımının adil olmadığı ve oylamanın aslında sadece başkan adayları Remzi Kaplan ve Nihat Sorgeç arasında yapıldığını söyledi. Kendisi de aday olan ve 62 oy alan Aras, "Seçilen gruba bakarsanız toplam yıllık ciroları 10 milyon Euroyu geçmez. Karşı gruba baktığınızda ise bu rakam 200 milyon Euro'yu buluyor" dedi.
Haberin fotoğrafları