kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Turizmde mayıs ayı iyi başladı

AA
04.05.2007
Antalya'ya bu ayın ilk üç gününde hava yoluyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında arttı. "1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı'' dolayısıyla oteller Rus turistlerle dolarken, Almanlar, 11 Mayısta "Küçük Paskalya Bayramı" dolayısıyla tatile çıkacaklar..
Sezona büyük umutlarla başlayan Antalyalı turizmcilerin yüzü, Rusların ''1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı'', Almanların ise 11 Mayısta başlayacak ''Küçük Paskalya Bayramı'' dolayısıyla gülüyor. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Osman Ayık, bu ayın başında Rusların ''1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı'' dolayısıyla tatile çıktıklarını, Rus turistlerin şu sıralarda Antalya'da tatilin keyfini sürdürdüklerini söyledi.

Osman Ayık, Rus turistlerin tatillerinin 9 Mayısa kadar süreceğini, 11 Mayısta da Almanların Küçük Paskalya Bayramı'nın başlayacağını kaydetti. Bu bayramın da hafta sonuyla birlikte Almanlara üç günlük tatil fırsatı yarattığına değinen Ayık, 13 Mayıstan 20 Mayısa kadar olan sürede ise otellerde boşluk yaşanabileceğini kaydetti.

Ayık, ''Almanların Küçük Paskalya Bayramı ile birlikte bir hareket olacak. Almanlar ülkelerine döndükten sonra 20 Mayısa kadar bir sıkıntı var. 20 Mayıstan itibaren sezonun hareketleneceği görülüyor'' dedi.

Hava yoluyla gelen turistler
Bu arada, Kültür ve Turizm Antalya Müdürlüğünün istatistiklerine göre, Antalya'ya hava yoluyla 1-3 Mayıs tarihleri arasında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 53 bin 321 turist geldi. Bu rakamlara göre, Antalya'ya, yılbaşından 3 Mayısa kadar hava yoluyla gelen turist sayısı ise 1 milyon 121 bin 648'e ulaştı. Türk turizminin zirveyi yakaladığı 2005'in 1-3 Mayıs tarihleri arasında ise Antalya'ya hava yoluyla 94 bin 692 turist gelmişti.