kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Devlet kurumunda izleme skandalı

ANKARA
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü bugünlerde personelin e-mail dahil tüm yazışma trafiğinin izlendiği iddialarıyla çalkalanıyor..
Ankara'da ODTÜ kampusu içinde faaliyet gösteren Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), Anayasa ile güvence altına alınan "özel hayatın ve haberleşmenin gizliliği" ilkesine darbe vuracak uygulamalarla anılıyor. İddiaya göre BOREN'de personelin mailleri ve bilgisayardaki tüm yazışmaları yöneticiler tarafından izleniyor. Personelde bir süreden beri süregelen kuşku, çalışanların eş ve dostlarına attıkları maillerde yer alan bilgilerin, bazı yöneticilerce ima yoluyla kendilerine iletilmesi üzerine doruk noktaya ulaştı.

PERSONEL DİZÜSTÜ ALDI
Enerji Bakanlığı harekete geçeceği sırada BOREN'de bir gece yarısı operasyonu gerçekleştirildi. Sistemin söz konusu iddialara temel oluşturabilecek tüm unsurları temizleyecek biçimde değiştirildiği kaydedildi. Personel, mail ve diğer yazışmalarının yönetim tarafından izlendiği yönündeki kaygılar üzerine çareyi, Kurum'daki bilgisayarları kullanmamakta buldu. Personelin bazılarının, kendi paralarıyla aldıkları dizüstü bilgisayarlarla çalıştıkları belirtildi.