kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörle mücadelede 'sonuna kadar' mesajı

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, terörle mücadele konusunda "ne gerekiyorsa yapılacağını" söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılacağı terör zirvesi öncesinde, Bakanlar Kurulu'nun ana gündemini son dönemde artan terör eylemleri ve teröre karşı alınacak önlemler oluşturdu. Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek olunması konusunda fikir birliğine varılan toplantıda, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener bu konuda hükümetin kararlılığını dile getirdi. Şener, "PKK terörünü yok etmek için uğraşıyoruz. Hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve TSK'nın büyük çabaları ve işbirliği vardır. Terörle mücadelede kararlılığın ve etkinliğin artırılmasına yönelik her türlü çaba ortaya konulacaktır" dedi. Şener, Genelkurmay'a gereken desteğin verilmesi konusunda ise "Terörle mücadele için ne gerekiyorsa yapılacak. Hangi cihazların alınması, hangi masrafların yapılması gerekiyorsa, hükümetimiz karşılanması konusunda kararlıdır" diye konuştu.

SAĞDUYUYA ÇAĞRI
Şehit cenazelerin bazı partiler tarafından istismar edilmesi ve hükümete yönelik tepkiye dönüşmesi konusunda da konuşan Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Cenazelerde ortaya çıkan bazı görüntüleri doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Konu ortak milli duyarlılığımızı gösteren niteliktedir. Hükümet olarak, tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz olarak ortak duyarlılıklara sahip olduğumuz şehitlerimizin cenaze töreninde ortamın nezahatine uygun davranışlarda bulunulması hepimizin arzuladığı tutumdur" dedi.