kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Deniz Bey'in başbakanlığı yaşanmalı

* Baykal 30 yıldır politika yapıyor ve toplum Baykal'ı hiç başbakan olarak görmedi. Bu seçimde görebilecek mi? N.B.: Baykal'ın başbakanlığını Türkiye'nin mutlaka yaşaması gerekli. CHP'nin kurduğu hükümeti Türkiye mutlaka yaşamalı. Yaşamazsa eğer, bu Türkiye adına çok büyük kayıptır. Türkiye bu önemli fırsatı kaçırmamalı.

* Baykal'a bir haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz? N.B.: Deniz Bey topluma 30 yıldır siyasi önerilerde bulunuyor. Onun için burada, onun için başbakan adayı olarak Türkiye'nin önünde. CHP onun için bugün iktidara en yakın noktada. O 30 yıl, ilkeleri hayata geçirmek için geçmemiş olsaydı, çok sıklıkla başbakan olurdu Türkiye'ye.

* Sayın Baykal ayrılmanıza çok üzülmüş. Sizin duygularınız ne? N.B.: Gerçekten benim durumum da acıklı. Ben de çok üzgünüm. Ancak tek tesellim aynı partide ve aynı ilkeler için çalışacak olmam...

* Baykal "Yeni bir Nesrin arıyorum" diyor. Bulabilir mi? N.B.: (Gülerek) Bulabilir tabi. Muhakkak bir başka Nesrin vardır.

* Deniz Bey'i uzun zamandır tanıyan birisisiniz. Hangi koşullarda ya da kritik noktalarda nasıl kararlar alacağını kestirebiliyor musunuz peki? N.B.: Evet kestirebiliyorum. Karar süreçleri diye bir süreç vardır biliyorsunuz. O süreçte önce verileri toplarsınız, uzun süre 'niye böyle karar aldı' diye inceledim. Artık hangi konuda ne yapacağını bilebiliyorum.

* Baykal'ın bugüne kadar yanlış bir karar aldığını gördünüz mü? N.B.: Yanlış karar aldığını görmedim. Ama 'acaba bu yanlış bir karar mı' diye düşündüklerim oldu. Sonra dönüp hakkını teslim etmişimdir.