kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sıdıka Atalay

Sıdıka Atalay'ın Denizbank'ı KKTC'li 11 işadamının oldu

HACER GEMİCİ
Ünlü işkadını Sıdıka Atalay, 14 yıl önce KKTC'de kurduğu Denizbank Ltd'yi, 11 kişiden oluşan bir konsorsiyuma sattı. Atalay, buradan aldığı parayla biri KKTC diğeri Türkiye'de iki proje geliştirecek..
İstanbul Maslak'a Mövenpick Oteli'ni 1980'li yıllarda getiren ünlü işkadını Sıdıka Atalay, 14 yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kurduğu Denizbank Ltd'yi sattı. 11 KKTC vatandaşının oluşturduğu konsorsiyum tarafından satın alınan bankanın sadece Lefkoşa'da bir şubesi bulunuyor. Avukat Savaş Atakan'ın aracılığı ile yapılan satışta fiyat telaffuz edilmezken, söz konusu 11 işadamı arasında avukat, ithalatçı ve eski milletvekillerinin bulunduğu ifade edildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Sıdıka Atalay, imzaların atıldığını ve formalitelerin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, buradan gelecek parayı son yıllarda ağırlık verdiği turizm sektörüne yatıracağını söyledi. Atalay, "1994 yılında Denizbank'ı kurmuştum. Ama 2000 yılından beri sektörden çıkma niyetindeydim. Bu çerçevede üç olan şube sayısını bire indirdim. Teklif gelince de sattım. Buradan aldığım para ile de biri Türkiye'de diğeri, KKTC'de olmak üzere iki proje geliştireceğim. Detayları vermek için henüz erken. Çünkü bu tür projelerde zaman içinde değişiklikler olabiliyor" diye konuştu.

ALANLARIN İSMİ GİZLİ
Atalay bankacılık sektöründe büyümeyi tercih etmeyenlerin küçülmeye mecbur olduğunu anımsatarak sözlerine şöyle devam etti: "Ben muhtelif girişimleri belli dönemlerde olgunlaştırıp dışırıda kalabiliyorum. Burada da öyle oldu. Finanstan çıktım ve yeniden bu alanda bir yatırım düşünmüyorum. Alan grubun Denizbank'ı büyütmek istediğini biliyorum. Bu da bizim için güzel birşey." Bu arada 11 kişilik konsorsiyumun öncüsü Avukat Savaş Atakan da ilk aşamada Lefkoşa'daki merkez binayı yenileyeceklerini dile getirerek, "KKTC'de 21 tane banka var. Denizbank Ltd. onlardan biri. Birlikte hareket ettiğimiz işadamları bu sektörde büyümek istiyorlar" diye konuştu. Bankayı satın alanlar arasında Rus işadamı Roman Abromovich'in olduğu yönündeki iddialara ise Atakan, "Kesinlikle doğru değil. 11'i de KKTC vatandaşı. Ancak şu anda isimlerini vermek istemiyoruz" yanıtını verdi.