kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisini Zorlu Gayrimenkul çetin geçen açık artırma sonucu 800 milyon dolara almıştı.

Hazine değerli arazilerini 'Karayolları' gibi satacak

Başbakanlık'a gelen taslakta, Hazine'nin değeri 750 bin YTL'yi aşan arazileri için katılanlar arasında açık artırma ile satış öneriliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hazine değerli arazilerini 'Karayolları' gibi satacak
Maliye Bakanlığı rantı yüksek Hazine arazilerini, açık artırma usulü ile satmaya hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı'nın Başbakanlık'a gönderdiği Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik Taslağıyla, kamu taşınmazlarının satışı, kiralanması ve trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması ile ön izin verilmesi ve ecrimisil işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenleniyor. Uygulamada sadelik sağlanmasını öngören Yönetmelik Taslağı ile konuya ilişkin farklı yönetmelik ve tebliğlerde yer alan düzenlemeler de tek başlık altında toplanıyor. Ayrıca sözleşmeler ve şartnameler standart hale getiriliyor. Resmi Gazete'de yayınlanmasını takip eden ayın başında yürürlüğe girecek Yönetmelik Taslağı ile, Hazine arazilerinin İhale Kanunu'nda yapılan değişikliğe paralel açık artırma yolu ile satılmasına da olanak sağlanıyor. Halen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kullandığı yöntemin Maliye Bakanlığı'nca uygulanmaya başlanmasıyla, belli tutarı aşan ihalelerde pazarlık usulü ile açık artırmaya gidilecek. 2007 bütçesinde 750 bin YTL olarak öngörülen sınırın üzerindeki ihalelerde, kapalı zarf usulü ile tekliflerini ileten en yüksek 3 teklif sahibi, açık artırmaya alınacak ve Hazine taşınmazı pazarlık sonunda en yüksek teklifte bulunan kişi ya da kuruluşa satılacak. Bu şekilde Hazine'ye ait taşınmazların satışından, daha yüksek bir gelir elde edilebilecek.