kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dar ayakkabılar nasıra neden oluyor

06.06.2007
Havaların ısınmasıyla çorap ve kapalı ayakkabılardan kurtulan ayaklarımız artık özgür! Ama bakterilerin neden olduğu ayak kokusu, terleme ve mantar gibi şikayetler de artıyor. İşte yaz ayı ayak sorunları ve çözümleri.....
Nasır oluşumu:
Nasır; baskı sonucu ortaya çıkan bir deri kalınlaşmasıdır. Taban düşüklüğü, taban yüksekliği, aşırı terleyen ayaklar, sıkı çoraplar ve modaya uymak için giydikçe genişler diye alınan ayakkabılar nasıra neden olabilir. Ayakkabı genişler ama bu arada ayaklarımızda kalıcı nasırların oluşumuna da zemin hazırlar. Bunun için banyodan sonra ayaklarınızı kurulayıp nemlendirici etkili, cildin su eksiğini tamamlayan kremlerle masaj yapmalısınız. Bunlar, cildin dayanıklılığını artırır.

Tırnak batması:
Batık tırnaktan korunmak için tırnak köşelerini deriye çok yakın kesmekten kaçınmalısınız. Ayak tırnakları düz olarak kesilmeli ve köşelerde çok hafif kıvrım yapılmalıdır. Pedikürünüzü yapan kişiyi bu konuda uyarmalısınız. Ayrıca çok dar veya geniş ayakkabılar giymemelisiniz. Tırnaklarınızda mantar, kalınlaşma ya da deformasyon fark ederseniz bir uzmana danışmak için gecikmemenizde fayda var.

Pedikür yaparken:
Ayak bakımı yaparken aşırıya kaçılmamalı, nazik ve yuvarlak hareketlerle cilt kalınlıkları törpülenmelidir. Cilt törpüleme işlemi sırasında fazla bastırmak koruyucu cilt tabakasına zarar verir. Eğer ayağınızda ciddi cilt kalınlıkları varsa, bir ayak bakım uzmanına danışmalısınız. Bu arada pedikür yaparken tırnak etlerinizi kesmemeye özen gösterin. Bunun için tırnak etlerini, özel yağlar kullanarak geri itmelisiniz.