kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınavdan 2 gün önce dikkat!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.06.2007
* Sınavdan bir gün önce, şimdiye kadar yemediğiniz bir besini ilk defa o gün tüketmeyi denemeyin. Hazımsızlık, gaz veya bağırsak düzeninde bozulmaya sebep olabilir.

* Mümkünse dışarıda yemek yemeyin; evde daha önce denediğiniz, yediğiniz ve en sevdiğiniz ama az yağ ile pişirilmiş yemekleri tercih edin.

* Rahat bir uyku için; uyku saatinizden 1-2 saat önce çay ya da kahve içmeyip, kafein içeren içecekler yerine bitki çaylarını tercih edin.

* Stres ve gerilimin arttığı dönemde bazı kişiler çikolata veya tatlı yiyerek kendini rahatlatır. Bu konuda dikkat edin; aşırı miktarda şeker ve yağ tüketimi bağırsak hareketlerinizi bozabilir.

* Sınavdan bir gün önce tatlı ihtiyacınızı sütlü ve meyveli tatlılar ya da kuru meyvelerle bastırmaya çalışın. Çikolata miktarını her zaman yediğinizden daha fazla artırmayın.

* Sınavdan önceki tüm gün sindirim rahatsızlıkları ve zehirlenmelere yol açabileceği için dışarıda ve açıkta satılan yiyecekler tercih edilmemeli, sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketilirken dikkatli olunmalı.