kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğün atlamayın

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.06.2007
* Sevdiğiniz bir balık cinsinden haftada en az 2 defa tüketmeye çalışın. Böylece, omega-3 yağ asitlerinden olan Docoso Hegzanoic Acid'in (DHA) belleği güçlendirici, öğrenmeyi ve konsantrasyonu artırıcı etkisinden faydalanırsınız. Balık yeme alışkanlığınız yoksa günaşırı (haftada 3-4 kez) balık yağı tabletlerini tercih edebilirisiniz.

* B vitamini; stresi önler ve rahatlatır. B vitaminini ekmek, kuru baklagiller ve tahıllar gibi gıdalardan almak mümkün. Sınav haftasında ekmeği azaltmayın ve kaldırmayın. Özellikle sınavdan önceki gün öğlen veya akşam sevdiğiniz bir makarna türünü çok yağlı olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz.

* Hatırlama yeteneğini artırmak ve güçlü bir vücut için antioksidantlardan faydalanılabilir. Bunun için; havuç ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilebilir. C vitamini açısından da çilek, portakal suyu veya kivi bolca tüketilebilir.

* Dengesiz beslenme (aşırı karbondihrat alımına dayalı tek yönlü beslenme), aşırı şeker tüketimi, uzun süre açlık ve öğün atlamak hafızayı zayıflatabilir. Bu sebeple sınava hazırlanırken yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulmalı ve öğün atlanmamalı.

* Ceviz, fındık ve badem, zengin mineral ve vitamin içerikleriyle önemlidir; her gün 2 tam ceviz, 10 fındık ve 10 badem yenilebilir.

* Aşırı yorgunluk hissedenler günlük bin miligram C vitamini takviye alabilir veya yine her gün demir içeriği yüksek multivitamin (kompleks vitamin) tercih edebilir. Tablet almak yerine her gün bir bardak taze sıkılmış portakal ve çilek suyu ile bir tatlı kaşığı pekmez almak da iyi bir C vitamini ve demir desteğidir.