kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oğuz Serim, diğer illerde de şubeler açacak.

1.7 milyon Euro'ya İtalyan lezzeti

SİNAN ÖZEDİNCİK
İtalya'nın ünlü restoranı L'alta Risacca, 1.7 milyon Euro'luk yatırımla ve Serim'in girişimi ile İstanbul'da Sheraton Oteli'nin altında açılacak..
İtalya'ya sık sık seyahat edenler, Milano'da iş bağlantısı olanlar veya alışveriş tutkunları, şehrin kalbi Piazza del Duomo'nun (Duomo Meydanı) yakınlarındaki Domodossola'da bulunan İtalyan restoranını muhakkak bilir. Adı L'alta Risacca... İşte bu mekân, çok yakında İstanbul'da, Maslak Sheraton Oteli'nin altında açılacak. L'alta Risacca'nın otel ile bir bağlantısı yok. Girişi ve işletmesi tamamen ayrı. Zaten dünyada trend bu şimdilerde. Büyük otellerin marka restoranları bünyesinde barındırması... Konumuza dönecek olursak, L'alta Risacca'yı İstanbul'a getirenler, daha önce de Princess Oteli'ni alıp Sheraton yapan Oğuz Serim ile okul yıllarından ev arkadaşı, şimdi ise Magic Life'ı kurduğu ortağı olan Cem Kınay.

234 KİŞİ KAPASİTELİ

Serim, "L'Alta Risacca, Milano'da Duomo Meydanı'nın hemen arkasında 48 kişilik çok kaliteli bir restoran. Bizim teklifimize önce şüpheyle baktılar, 'Aynı lezzeti ve kaliteyi tutturabilecek misiniz?' dediler. Onları Türkiye'ye davet edip ekiple tanıştırdım. Aşcılar İtalyan, danışmanımız İtalyan, müdürümüz İtalyan. Böylece ikna oldular" diyor. Hatta Oğuz Serim, "Türkiye'de pizza olmadan İtalyan olmaz" diye ısrar edip mönüye pizza ekletmeyi de başarıyor. Çünkü İtalyan restoranlarında pizza olmaz. İstanbul'daki Risacca ekibi, beş aydır eğitim alıyor. Hatta İtalya'da da iki hafta mutfakta eğitim görmüşler. 40 kişinin çalışacağı restoranın mönüsü iki aydır hazırlanıyor. 800 metrekarelik mekân, kafe lounge, casual restoran, fine-dining ve VIP private room bölümlerinden oluşuyor. 234 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. 1.7 milyon Euro'ya mal olan Risacca, kendi dalında İstanbul'un en büyüğü konumunda.
Haberin fotoğrafları