kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Cennet o kadar da uzakta değilmiş

Şu gittikleri gördükleri, yedikleri, içtikleri yerleri ballandıra ballandıra anlatan gezgin yazarlara özendiğim filan yok. Ama geçen hafta sonu yaşadığım güzellikleri sizinle paylaşmazsam çatlarım. Duyardım, görürdüm ama hiç uygulama fırsatım olmamıştı... Neyi mi? Şu SPA denilen insan şımartma merkezlerini... Araştırdım. Antalya Belek'teki Xanadu Resort'ta bir yıl önce hizmete giren Shang-Du SPA merkezinin, ülkedeki en iddialı hizmeti sunduğunu öğrendim. Meğer fazlası da varmış.

ENSTRÜMAN GİBİYİM
Benim bildiğim, SPA'lar otellerin bodrum katlarındaki bir kaç odadan ibarettir. Ama burada sanki önce SPA merkezini inşa etmişler de üzerine ayıp olmasın diye bir de otel iliştirmişler gibi... Tam 3 bin 500 metrekare kapalı alan... Merkezin sorumlusu Arzu Erçetin'in peşine takıldık. Gez gez bitecek gibi değil. Masaj odaları, jakuzili, ısıtmalı havuzlar, konsept lobileri, banyolar, hamamlar, saunalar... İsterseniz bir kaç aile çoluk çocuk konaklayıp, hizmetten yararlanabileceğiniz sağlık suitleri... 20 dakika içinde 1400 kalori yakmanızı ve adeta yağlarınızın ve toksinlerinizin ter olup akmasını sağlayan, "kafa dışarıda tabut" diye niteleyebileceğim ozon terapi kabinleri... Dolaşmaktan ayaklarınıza kara sular indiği vakit sizi sauna, Türk hamamı ya da buhar banyosuna alıyorlar. Ardından ılık bir duş. Sonra doğru masaj odasına... Önce içinde gül yaprakları ve aromaların bulunduğu ılık su bulunan leğene ayaklarınızı sokup, bir güzel ayak masajı yapıyorlar. Sonra vücut tipinize, alışkanlıklarınıza ve masajla tanışıklığınıza göre seçilen bir yöntemle masaja başlıyorlar. Odanın ısısını, ışık rengini, müziği, kullanılan yağ ve losyonları, odaya hakim kokuyu siz belirliyorsunuz. Beni 1.50 boylarında son derece sempatik bir Balili kıza teslim ettiler. Her kas grubuna ayrı dokunuş... İşlerinde öyle uzmanlar ki, vücudunuzu sanki bir enstrüman gibi çalıyorlar. Doğru notayı basıp, doğru sesi alana kadar da vazgeçmiyorlar. Sonra dilerseniz, Hidroterapi, Aroma Terapi ya da Cilt Bakımı alabiliyorsunuz. Bu arada kullanılan tüm losyon, yağ ve aromatik karışımlar Uzakdoğu'dan özel olarak getirtiliyor. Özetle burası bir Ego Şişirme Enstitüsü... İnsan kendisini dünyanın hakimi, etrafındakileri de kendisine hizmet etmek için doğmuş özel hizmetkarları sanıyor. Benim etkisinden kurtulmam iki günümü aldı. Önceleri eve gidip sevgili kedim Siyami'ye doğru ayağımı uzatarak ayakkabılarımı çıkarmasını filan bekledim. Oralı olmadığını görünce acı gerçekle yüzleştim. Dünyaya dönmüştüm!..

HAMLET OYNAYABİLİRLER
Xanadu denilen yeryüzü cennetinde beni en çok etkileyen ise tesisin 7. yıldönümü onuruna animasyon grubu tarafından sahnelenen ünlü Mamma Mia müzikaliydi. Işığı, ses düzeni, koreografisi ve dekoruyla bizim devlet tiyatroları ile rekabet edecek düzeydeydi. 15 kişilik animasyon grubu, Abba şarkılarıyla örülü bu muhteşem gösteriyi sunmak için sanırım bütün bir kış çalışmış olmalıydı. Bu çocukları al, AKM'de Hamlet oynat, kimse Antalya'da animatör olduklarına inanmaz. Onları ertesi gün turistlere kumda voleybol oynatırken görünce vallahi üzüntüden kahroldum...