kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliye gece kulüplerini takibe aldı

Yeni Haber
Maliye Bakanlığı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte, turizm bölgelerinde disko, bar, pavyon ve eğlence merkezlerinde gece denetimlerine başladı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü yaptığı açıklamada, yaz dönemiyle birlikte turistik bölgelerde faaliyette bulunan disko, bar, pavyon ve eğlence yerleriyle lüks restoranların faaliyet alanlarına göre, 21.00-01.00 saatleri ile 01.00-05.00 saatleri arasında uzman ekiplerce denetlenmesine başlandığını söyledi.

Antalya ve çevresinde 200'den fazla eğlence yeri bulunduğunu belirten Sütçü, eğlence sektörüyle ilgili tüm bilgilerin internet, gazete ilanları ile reklam ve afişlerin takip edilerek alındığını kaydetti.

Dört kişiden oluşan uzman denetim ekibinin, lüks restoranları 21.00-01.00, disko, bar pavyon ve eğlence merkezlerini ise 01.00-05.00 saatleri arasında denetleyeceğini anlatan Sütçü, şöyle devam etti:

''Denetim ekiplerimiz gece görev yapacak. Bu ekiplerimiz, eğlence merkezi iş yerlerinde öncelikle hasılat tespiti yapacak. Gerek gördüğü takdirde de işletmelerin gelir gider belgelerini inceleyecek. Ne kadar içki tüketildiği, ne kadar sebze meyve, et ve diğer gıda ürünleri tüketildiğini tespit edecek. Stokları belirleyecek. Ekiplerimiz bir gecede ortalama 15 iş yerini denetliyor.''

Özellikle lüks restoranlarda yapılan denetimlerde işletme sahiplerinin rahatsız olmasına karşılık, müşterilerin bundan memnun olduğunu anlatan Sütçü, ''Müşterilerimiz e-mail, mektup ya da telefonla denetimlerden çok mutlu olduklarını bildiriyorlar. İş yeri sahipleri ise bize kızarak, (bizim işimize burnunuzu sokuyorsunuz) diye sitem ediyorlar'' dedi.

Sütçü, Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerinde 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde kiraya verilen sauna, kuaför, kuyumcu gibi iş yerlerinde de kira tespiti yapılacağını bildirdi.

(AA)