kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Tesettür otel" sayısında patlama

Yeni Haber
Kamuoyunda "tesettür otel" olarak bilinen "muhafazakarlara özel" tesislerin sayısının son dört buçuk yılda dört kat artarak 27'ye yükseldiği belirlendi.

İlk örneği 1996'da açılan Didim Caprice Otel olan ve kadın müşteriye kadın garson, haremlik selamlık havuz, alkollü içki ve kameralı cep telefonu yasağı gibi uygulamalarıyla dikkat çeken altı "tesettür otele" son dört buçuk yılda 21 işletme daha eklendi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ile Ekin Grubu'nun birlikte yayınladığı Resort Dergisi'ndeki araştırmaya göre, "muhafazakarlara özel tesis" sloganıyla tanıtılan haremlik-selamlık otellerin sayısı AKP'nin de iktidarda olduğu dört buçuk yılda 27'ye yükseldi. Açılış için gün sayan beş ayrı tesisin de yıl içinde bu sayıya katılması bekleniyor.

Edremit Körfezi ve Didim ile başlayıp daha sonra Alanya'ya yönelen "Tesettür otel" uygulaması son dönmede termal tesisler ve şehir otellerini de içine alarak Kuşadası, İstanbul, Eskişehir, Kahramanmaraş, Afyon ve Çeşme'ye kadar yayıldı.

Otellerin yatırımını ve işletmeciliğinde Kombassan, Kamer, Atlas ve Yimpaş Holding gibi şirketler başı çekiyor. Otellere son olarak Kombassan'ın geçen hafta açılan üçüncü tesisi Alanya'daki Bera Oteli ile Kamer Holding'in yine Alanya'da yapılan 1400 yatak kapasiteli ilk tesisi katıldı.

Yimpaş ise tatil beldeleri yerine şehir merkezlerini tercih etti. Yimpaş'ın Eskişehir, Yozgat ve Kahramanmaraş'ta olmak üzere alkollü içki servisi yapılmayan üç oteli bulunuyor. Yimpaş'ın ayrıca, Şanlıurfa, Malatya, Aydın, Düzce ve İstanbul'da da proje ve yapım aşamasında beş oteli bulunuyor.

Şehir merkezinde alköllü içki servisi yapmayan Taksim'deki Central Palace Oteli yöneticileri ise müşterilerinin sağlığını düşündükleri bu uygulamayı seçtiklerini belirtiyor.

Otellerin ilanlarda da "Bayanlara ayrı havuz, ayrı mescid, ayrı plaj" vurguları dikkat çekiyor.

DİSKOLAR MESCİD OLDU

Daha önce genel müşteriye hizmet veren ancak tarz değiştirip "tesettür otel" haline gelenlerde bulunan diskolar mescide dönüştürüyor. Otellerde Animasyon yerine de kına geceleri ve mevlidler düzenliyor. Tesettürlü otellerin bazılarında kadın ve erkekler için ayrı havuzların yanı sıra bir de kadın ve erkeklerin birlikte girebileceği açık karma havuzlar bulunduruluyor. Bazı otellere tesettürlü olmayan kadınlar alınmazken, mayoyla tesis dolaşmanın yasak olduğu oteller de var.

TESETTÜR TESİS KURALLARI

"-Kadın havuzuna kameralı cep telefonu yasak, 6 yaşından büyük erkek giremez.
-Tesettür otellerinde kalan kadın müşterilerden bir bölümü plaja "Tesettürlü" olarak gelip denize mayo ile girebilirler.
-Kadınlar, özel plajda bikini ve mayo ile güneşlenebilirler, buraya da erkekler ve kameralı cep telefonları alınmaz.
-Eşi ile birlikte havuza girmek isteyen müşteriye günün belirli saatlerinde izin verilir.
-Kadın müşteriye kadın garson servis yapar."

(ANKA)