kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnatçı doktor, yönetmelik değiştirtti

Yeni Haber
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Adli Tıp Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin üç maddesinde yapılan değişikliğin altından ilginç bir neden ortaya çıktı.

Yönetmelikte yapılan değişiklerden birinin, uzun zamandır Adli Tıp Kurumu'nda soruna neden olan bir doktorun ilişiğini kesmek amacına yönelik olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı, O.Ö.'nun yaşattığı sorunları tekrar yaşamamak için kurumda uzman olmayan asistanların görev almasını engellemek amacıyla yönetmelik maddesini değiştirdi.

Yönetmelik değiştirilmesine neden olan olay şöyle gelişti :
Adli Tıp Kurumu'nda asistan olarak göreve başlayan O.Ö.'nün yönetmelik gereği asistanlık görev süresinin bitiminde uzmanlık sınavına girerek başarılı olması gerekiyordu. Yönetmeliğin açık ve net olmamasından ve yaptırım maddesi bulunmamasından yararlanan O.Ö. uzun yıllar boyunca uzmanlık sınavına girmeden asistan sıfatıyla Adli Tıp Kurumu'nda görev yaptı. Bu durum, Adli Tıp Kurumu ile Sağlık Bakanlığı arasında sorunlara neden olunca Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmeliği değiştirdi. Yönetmelikte O.Ö. için özel hükümler yer aldı. Yeni yönetmeliğe göre uzmanlık sınavında iki kez başarısız olanların asistanlıkla ilişkisi kesilecek.

Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Adli Tıp Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle "Asistanlık süresi bitiminde uzmanlık sınavı yapılır. Uzmanlık sınavına girebilmek için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen şartlar aranır" maddesine "Uzmanlık sınavında iki kez başarısız olanların asistanlıkla ilişkileri kesilir" ifadesi eklendi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından kurumda asistan olarak görev yapanlar Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) iki kez başarısız olurlarsa asistanlıkla ilişkileri kesilecek. Pratisyen hekim olarak Sağlık Bakanlığı'nda görev alacaklar

BAŞKAN, "O.Ö KURUMDAN AYRILDI"


Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Keramettin Kurt, yaptığı açıklamada, O.Ö.nün kısa bir süre önce kurumdan ayrıldığını ve hangi kurumda göreve başladığını bilmediğini belirtti.

(ANKA)