kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kutan: Bunların arasında fark yok

AA
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, milletvekili aday tespitlerinin, Saadet Partisi dışındaki partilerin birbirlerinin aynı olduğunu gösterdiğini savundu.

Saadet Partisi'nin İstanbul milletvekili adaylarının tanıtımı için, Sefaköy'deki Milli Görüş Kongre Sarayı'nda bir toplantı düzenlendi. Mehter takımının konseriyle başlayan toplantıda, partinin İstanbul milletvekili adayları ve partililer, genel başkan Kutan'ı salonun girişinde sloganlarla karşıladı.

Kutan, yaptığı konuşmada, İstanbul adayları arasında yer aldığını belirterek, bunun kendisi için onurların en büyüğü olduğunu söyledi. Kutan, ''Gayemiz ve hedefimiz İstanbul'a, Türkiye'ye, bütün İslam alemine, bütün insanlık alemine hizmet etmektir. Allah'ın izniyle milli görüş kadroları en büyük başarıları gösterecek ve Saadet Partisi 54. hükümet döneminde terk ettirilen hizmetlerine yeniden başlayacak'' diye konuştu.

Partisinin ''azimli, yürekli ve şaibesiz'' adaylar ortaya koyduğunu belirten Kutan, hazırladıkları milletvekili aday listesinin toplumdaki tüm kesimleri temsil ettiğini, Anadolu halkının yapısının listelerinde yer aldığını vurguladı.

''BUNLARIN ARASINDA FARK YOK''

Kutan, şunları kaydetti:

''Aday tespiti açıkça gösterdi ki Saadet Partisi dışındaki partiler birbirlerinin aynıdır. AK Parti, kendisini 'muhafazakar demokrat' diye belirledi. Ama bir bakıyoruz ki solcu bir parti sağcı, geçinen birini, sağcı bir parti solcu geçinen birini listenin başına koymuş. Demek ki bunların arasında bir fark yok.''

Türkiye'nin gündeminde bugünlerde şehit cenazelerinin yer aldığını hatırlatan Kutan, ''Peki bu neden oluyor? Bir tane aşiret reisi, Barzani, ne oldu da Türkiye'ye tehdit savurur hale geldi? Çünkü arkasında ABD var, İsrail var. ABD 'bunlara müdahale edemezsiniz' diyor. Hala 'ABD bizim ortağımız' diyorlar'' diye konuştu.

Kutan, AK Parti'nin, iktidara gelirken ''başörtüsü meselesini çözeceğini'' vaadettiğini, ancak bunun yerine imam hatip liselerinin orta kısmının kapatıldığını, bir çocuğun 15 yaşından önce Kuran kursuna gitme olanağının ortadan kalktığını ifade ederek, AK Parti'ye en büyük desteği CHP'nin verdiğini savundu.

Kimi kesimler tarafından AK Parti'nin, ''Niye AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmediler'' denilerek mazlum yerine konulduğunu dile getiren Kutan, ''Asıl mazlum sizsiniz. Yahu bunlar sizin karnınızı doyurmaz. Sizin esas meseleniz bu soygun düzenidir'' dedi.

Toplantıya katılan kadın ve erkekler ayrı ayrı bölümlerde otururlarken, yapılan konuşmaların ardından partinin İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı.