kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Aspendos başlıyor!..

14'ÜNCÜ Aspendos Opera ve Bale Festivali de Perşembe akşamı, harika bir açılış yapıyor.. Ünü dünyayı dolaşan bir tenor, Mario Frangulis, Ankara Opera Orkestrası eşliğinde söyleyecek. Plakları dünyanın dört bir yanında yüzbinlerce satan Frangulis'in Türkiye'deki hayranları da (Başta ben) büyük.. Gecenin ikinci solisti, Ankara Devlet Operası'nın genç ve başarılı sopranosu Feryal Türkoğlu ..
Binlerce yıllık Aspendos tarihi bir gece yaşayacak. Antalya civarındaysanız, sakın kaçırmayın.. Bu yıl festival programı aceleye gelmiş gibi.. Çok daha önemli sanatçı ve guruplar bekliyorduk. Büyük ilgi gören dans ve bale az..
Bir Spartacus Balesi var, Haçaduryan'ın müthiş müziği ile Rus, St.Petersburg'un çok genç ama çok ünlü Krasnodar Grigoroviç Bale Kumpanyası sahneliyor. Aspendos'un bu yıl en kaçmaz olayı o.. 30 haziranda..
Bir başka kaçmaz bale de Ankara Devlet Opera Balesi'nden Kuğu Golü.. Kışın galada ordaydım. Yazın Aspendos'a bir daha gideceğim, Çaykovski ve Meriç için. (16 haziran).
Bir kaçmaz da Fazıl Say tabii.. Antalya Devlet Opera ve Balesi eşliğinde Korolu Fantezi.. (22 haziran).
Ankara Devlet Operası'ndan Nabucco (12 haziran), İzmir Devlet Operası'ndan Tosca (11 temmuz) ve de Mersin Devlet Operası'ndan La Traviata'yı da çok merak ediyorum.