kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Yaşasın pozitif ayrımcılık!

Her ne kadar demokrasi, parti liderlerinin iki dudağının arasında olsa da, dün açıklanan aday listelerinde her zaman olduğundan daha çok kadını görmekten dolayı mutlu oldum.
Rakamlarda bir yanlışlık yoksa, AKP'den 62 kadının, CHP'den 52 kadının ve DP'den de 58 kadının listelere girmeyi başardığı konuşuluyor . Üstelik liste başı ya da ön sıralara yerleşenler az değil.
Türkiye gibi kadına seçme ve seçilme hakkının bir çok batılı ülkeden dahi daha önce verildiği bir ülkede, daha çok kadın adayı listelerde görmek için 2007 yılını beklememiz gerekti. Bunun yeterli olduğunu hiç zannetmiyorum ve kim ne derse desin, meclisin yarısı kadın olana kadar da kadına yönelik pozitif ayrımcılığın şart olduğunu düşünüyorum.
Güldal Mumcu, Nevval Sevindi, Meral Akşener, Edibe Sözen, Suna Vidinli, Nursuna Memecan, Nur Serter gözüme çarpan kadın adaylar arasında yer alıyor. Kadın adayların, seçildiklleri takdirde mecliste fark yaratacaklarına şimdiden eminim. Hepsine gönülden başarı diliyor ve cesaretlerini tebrik ediyorum.