kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Millette sinir bırakmadınız

Birileri bana Mesut Yılmaz'ın neden Meclis'e girmeye çalıştığını söyleyebilir mi? Bu aralar doğum, koşuşturma, ikizlerin eve alışması, benim artık iki çocuk annesi olduğum gerçeğine alışmam derken bu kadar mı koptum yani gündemden? Tekrar soruyorum. Mesut Yılmaz niye tekrar milletvekili olmak istiyor? Yoksa o da Deniz Baykal misali, bir süperstar edasıyla, patlayan ışıkların altındaki merdivenlerin basamaklarını bir bir inecek mi? Peki o basamaklar bugün "Bitti" dediği Anavatan'ın Genel Başkanlık Koltuğu'na doğru mu gidiyor? Peki adama "Bitiren kim?" demezler mi? Yoksa Anavatan, denize düşenin yılana sarıldığı günümüzde yeniden milletvekili seçilmiş eski Genel Başkanı'na tahtı geri mi verecek...
İyi de aynı Mesut Yılmaz değil miydi?
1991 yılından bu yana sürekli partisinin oyunu düşüren. Son seçimde rahmetli Özal'ın koskoca Anavatan'ı barajın altında, hatta yüzde beşlerde kalmamış mıydı? Yılların köklü partisine "Meclis'e giremezsin" diyen halk, sizce de aslında Mesut Yılmaz'a "Git" demiyor muydu? Yoksa ben mi yanlış anladım. Belki de bu sonuç, "Sen biraz dinlen, köşende otur, durum kötüye giderse yine ortaya çıkarsın" mesajıydı. Biz algılayamadık.
Bir önceki akşam, haberlerde Mesut Yılmaz Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlıyordu. Çileden çıktığım an o an oldu zaten. Bir insan sürekli kendisine sorulan "Niye dönüyorsunuz?" cümlesinden bu kadar mı rahatsız olmaz yani. İnsan bu kadar mı üzerine alınmaz, "Niye öyle soruyorlar, dönmemi istemiyorlar mı acaba?" diye düşünmez mi... Pes yani kardeşim!
Onun yerine şöyle buyurdu ; "Türkiye'de siyaset yapmak için çok sağlam sinirlere sahip olunması gerekir. Eğer sinirleriniz sağlam değilse o zaman strese mağlup olursunuz."
Bana sinir bastı bu sözleri dinlerken.
Birand herkes gibi ısrar etti: "Niye dönüyorsunuz?"
Şimdi sıkı durun, cevabı yazıyorum.
"Yaşadığım her şeyde arkamda kale gibi duran hemşerilerimin, seçmenlerimin arzusuna da cevap vermek istiyorum. Onlar benim yeniden aday olmamı istedi. Aramızda 20 senedir devam eden gönül bağını koparmaya kıyamadım, onun için aday oldum."
Nefesiniz kesildi değil mi?
Ya seçmen "İlla da Köşk" diye tuttursaydı?
Yoksa hesap o mu?
Sağda birlik umudunu bitir, bağımsız aday ol, Köşk'e oyna!
Hakikaten Mesut Yılmaz niye tekrar aday?
Ve söyleyecek yeni ne sözü var?
Öte yandan Tansu Çiller'in başı kel mi? Üstelik az daha barajı aşıyordu.
Hakikaten millette sinir falan bırakmadınız.