kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Devlet üniversitelerimizi tanıtıyorum

20 yıldır SABAH' ta eğitim ile ilgili konularda daima doğru bilgilerle değerli okurlarıma yardımcı oldum ve olacağım. Sizden gelen istekler doğrultusunda ben de TV8'de bir eğitim programına başladım. Adı "Başarıya Doğru." Hafta içi her gün saat 18.30' da canlı yayımlanıyor. Programın birinci bölümünde konuk gelen rehber öğretmenler OKS ve ÖSS ile ilgili, öğrencilerden gelen soruları yanıtlıyor.
Programın ikinci bölümünde ise devlet üniversitelerimizin tanıtımını ücretsiz yapıyorum. Bu bölümde rektör, rektör yardımcısı veya rektörün görevlendirdiği bir öğretim üyesi üniversitelerini anlatıyor. Bu sırada üniversitenin görüntüleri de ekranda yer alıyor.
Gençler, doğru tercih yapabilmek için meslekleri ve üniversiteleri iyi tanımak istiyor. Bir eğitimci olarak benim de görevim onları; üniversitelerin tarihçesi, fakülte ve yüksekokulları, eğitim dili, bölümler arası geçiş kuralları, kampus yaşamı ve uluslararası ilişkileri konularında doğru bilgilendirmek. Böyle önemli bir konu için davet ettiğim birçok üniversite, konuğum oldu.
Boğaziçi, Trakya, İstanbul Teknik, Tekirdağ Namık Kemal, Orta Doğu Teknik, Abant İzzet Baysal, Gazi, Çanakkale 18 Mart, İstanbul, Anadolu, Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü, Ege, Akdeniz, Kocaeli, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Cumhuriyet, Çukurova, Karadeniz Teknik, Sakarya, İnönü, Fırat, Harran, Gaziosmanpaşa, Osmangazi, Adnan Menderes, Dicle, Ondokuz Mayıs, Erciyes, Celal Bayar, Bozok, İzmir Teknoloji Enstitüsü, Muğla, Pamukkale, Mersin üniversitelerine programıma katıldıkları için teşekkür ederim.
Şu anda 20, 21, 25, 26, 27, 29 Haziran ve 2, 3, 4, 5 Temmuz günleri müsait. Kendini tanıtmak isteyen devlet üniversitelerimizi bekliyorum. Daha geniş bilgiyi (0212) 288 51 52 dahili 1603 (Tuğba Ayazlı) veya 1617 (Beyhan Keçecioğlu) no'lu telefonlardan alabilirsiniz.