kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehitlere gözyaşı seli

Yeni Haber
Türkiye şehitlerine gözyaşlarıyla veda etti. 16 yaşındaki Sibel şehit ağabeyini askeri kıyafetle uğurladı. Şehit olan Erdem Erkaçtı'nın ikizi olan Tunceli'de askerlik yapan Erden Erkaçtı da, ''Benim kardeşlerimin hepsi şu anda operasyonda. Bu olay olmasaydı ben de orada olacaktım'' diye konuştu. Onbinlerce vatandaş şehitleri uğurlarken, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehitlere gözyaşı seli
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Mustafa Aslan'ın cenazesi, Balıkesir'in Gönen ilçesinde toprağa verildi.Gönen Devlet Hastanesinden sabah saatlerinde alınan şehit er Mustafa Aslan'ın (21) cenazesi ilk olarak Küpçıktı köyündeki evine götürüldü.

Burada yapılan duaların ardından cenaze ilçe merkezindeki Çarşı Camisi'ne getirildi.Buradaki törene, şehit Mustafa Aslan'ın ailesi ve yakınları ile Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Hududi, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit erin babası İsmail Aslan (41), annesi Halime Aslan (38) ve törene askeri kıyafetle gelen 16 yaşındaki kız kardeşi Sibel Aslan, yakınları
tarafından güçlükle sakinleştirildiler.

Törende, fenalaşan şehit erin yakınlarına AK Parti Milletvekili Çömez ile ''112 Acil servis'' ekipleri müdahale etti.Bu arada, şehit erin kardeşi Sibel Aslan, cenaze namazını ön safta kıldı. Cenaze namazının ardından, şehit erin biyografisi okundu.

HAİNLER DOST VE MÜTTEFİK BİLDİKLERİMİZDEN DESTEK ALIYOR

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, törende yaptığı konuşmada, üzüntülerinin büyük, acılarının sonsuz olduğunu söyledi.Kurmay Albay Katı, ''Maalesef bu ilk kaybımız ve acımız değil, gönlümüz son olmasını istemesine rağmen, öyle sanıyorum ki son da olmayacak.
Çünkü, yurdumuzun bütünlüğü ve milletimizin birliğine saldıran terör örgütü, dost ve müttefik bildiğimiz birçok ülkenin, desteğinden cesaret
alarak hain saldırılarını sürdürmektedir'' dedi.

Gerek terör örgütünün, gerekse destekçilerinin dikkate almadıkları bir gerçek olduğunu vurgulayan Kurmay Albay Katı, şöyle konuştu:''Tarihi şan ve şereflerle dolu Türk milleti bugünkünden çok zor şartlar altında dahi birliği ve bağımsızlığı uğruna, evlatlarının kanı ve canı pahasına tarihte benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesini başarıyla vererek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. İçeride ve dışarıda herkes
şunu çok iyi bilmelidir ki aziz Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, milletten aldığı güçle gerek birliğimize ve bütünlüğümüze gerekse Cumhuriyet'in niteliklerine yönelen her türlü tehdidi yok edecek, imkan ve kabiliyet ile kararlılığa sahiptir.''

ONLARIN SONUNU HAZIRLAYAN SÜRECİN BAŞLANGICI

Kurmay Albay Katı, şunları kaydetti:''Bugün Irak'ta ABD'nin himayesi altında kendisini güçlü zanneden aşiret artıkları, terör örgütünün barınması ve Türk düşmanlığı için her türlü ortamı yaratmaktan çekinmemektedirler. Ancak bu himayenin sonsuza kadar
sürmeyeceğini ve Türk milletinin sabrının taştığını, unutmaktadırlar. Bu unutkanlık, onların sonunu hazırlayan sürecin başlangıcı olacaktır. Türk milletinin birliği ve bağımsızlığı için gerekirse şehit olmak üzere, milyonlarca Mustafa, milyonlarca Aslan burada beklemektedir.''
Törenin ardından şehit er Mustafa Aslan'ın cenazesi, Çarsı Camisi'nden hükümet konağına kadar askerlerin omuzunda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attılar.Şehit er Aslan'ın cenazesi, Gönen Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT ER İLHAN SAĞLAM

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakoluna saldırısı sonucu şehit olan jandarma er İlhan Sağlam'ın cenazesi, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Şehit er Sağlam için Kübra Hatun Camisi'nde tören düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral M. Yalçın Kaya ile askeri ve sivil erkan
katıldı.

Vali Kıraç ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, öğlen namazından önce camiye gelerek aileye baş sağlığı diledi.

Şehidin annesi Kısmet Sağlam, Vali Kıraç ve Orgeneral Sarıışık'a, bir gece önce oğlu İlhan ile telefonla görüştüğünü ve ardından o gece bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyasını anlatan anne Sağlam, ''Gördüğüm rüyada
köpekler güvercinlere saldırıyordu. Güvercinleri kurtarmak için köpeklere taş attım, ancak köpekler daha çok saldırdı ve kurtaramadım.
Bu rüyayı gördüm. Bütün askerler bizim oğlumuzdur, vatan sağ olsun'' dedi.

Anne Kısmet Sağlam'ın Orgeneral Sarıışık'a hitaben, ''Onun intikamını siz alacaksınız'' demesi üzerine Orgeneral Sarıışık da ''Alacağız'' diye karşılık verdi.Baba İsrafil Sağlam da ''Vatan sağ olsun, siz sağ olun'' dedi.Abla Mahperi Sağlam, bütün askerlerin kardeşi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Onlar Müslüman olsalardı, kardeşimi öldürmezlerdi. Onlar Yahudi. Size güveniyoruz, onun öcünü alacaksınız. Bayrak bizim, hepimizin. Onu vermeyeceksiniz. O hep dalgalanacak. Türkiye bizimdir. Kardeşimin bugün düğünüdür, gelinsiz düğünüdür. O bir taneydi. O cesurdu, ama onu
öldürenler kalleştiler. Onlar karşı karşıya gelip çatışsalardı. Onlara Türk denmez. Gerideki bütün askerler, bizimdir, kardeşimizdir. Onun intikamını alacaklar. Ne mutlu Türk'üm diyene.''

Törende şehit er İlhan Sağlam'ın kardeşleri gözyaşlarına boğuldular.Şehit erin bir kardeşinin de 12 yıl önce trafik kazasında öldüğü belirtildi.

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit er İlhan Sağlam'ın cenazesi bir süre eller üzerinde taşındı. Askeri kortej eşliğinde top arabasına konulan şehit er Sağlam, Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda şehitler için ayrılan özel bölümde toprağa verildi.
Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında katılımcılar, dev Türk bayrakları açtı ve terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

KAYSERİ ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Karakolu'nda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma er Eyüp Yabangülü Kayseri'de gözyaşlarıyla son yolculuğunda uğurlandı.

Şehit oğlunun cenazesini ayakta karşılayan baba Zeki Yabangülü, vatanı kimsenin bölemeyeceğini belirterek, "Bir aslan gider bin aslan gelir" dedi. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı cenaze töreninde, halk, törene katılan askeri erkandan Kuzey Irak'a operasyon düzenlenmesini istedi.

Şehit Eyüp Yabangülü için doğum yeri olan Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Alamettin kasabasında cenaze töreni düzenlendi. Törene Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağustos ayında vatani görevini tamamlayarak memleketine dönecek olan Eyüp Yabangülü'nün ailesi çocuklarının düğün hazırlığını yaparken şehit haberiyle sarsıldı. Sarıoğlan ilçesi Alamettin kasabasında ambulansla cenazesi getirilen Eyüp Yabangülü'nü babası, annesi ve kardeşleri ayakta karşıladı. Cenazenin köy camisine getirildiğinde ise Yabangülü ailesi ve kasaba halkı gözyaşlarına boğuldu. Baba Zeki Yabangülü ve anne Hatice Yabangülü çocuklarının tabutuna sarıldı. Baba Zeki Yabangülü, oğlunun iki ay sonra düğünlerini yapacaklarını belirterek, "Düğünü için beklerken cenazesi geldi. Vatan için şehit oldu. Vatanımızı kimse bölemez. Bir aslan gider bin aslan gelir. Hiç kimse bu vatanı bölemez" diye konuştu. Baba, terör örgütüne de lanet yağdırdı.

'Ağlamayacağım. Onları sevindirmeyeceğim' diyen şehit annesi Hatice Yabangülü ise, "Üzgün değilim. Rahatım. Bir değil bin evladım vatana feda olsun" şeklinde konuştu. İki ay sonra Eyüp yabangülü ile evlenecek olan Ayşe Bekar ise nişanlısının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Nişanlısının tabutunu bırakmak istemeyen Ayşe Bekar'ı akrabaları tabutun yanında uzaklaştırdı. Bu arada Eyüp yabangülü'nün akrabaları ve kardeşleri baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi törende hazır bulunan sağlık ekibi yaptı.

Alamettin Camii'nde öğle namazına müteakip şehit Eyüp Yabangülü'nün cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş terör örgütü PKK aleyhine ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan attı. Cenaze namazı sırasında tabut başında bulunan asker, aşırı sıcak ve şehit yakınlarının gözyaşlarına dayanamayarak baygınlık geçirdi. Askere ilk müdahaleyi cenaze törenine katılan İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara yaptı. Daha sonra Eyüp Yabangülü'nün cenazesi kasaba mezarlığına götürülerek defnedildi. Vali Vekili İbrahim Yurdakul, şehidin tabutunda sarılı Türk bayrağını baba Zeki Yabangülü'ne vererek başsağlığı diledi.

KARDEŞLERİMİN HEPSİ ŞU ANDA OPERASYONDA

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı'nın cenazesi, İzmir'in Bayındır ilçesine getirildi.Şehit cenazesinde terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Şehit erin, Tunceli'de askerlik yapan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da cenazeyi bekleyenler içinde bulundu.Erden Erkaçtı, ''Benim kardeşlerimin hepsi şu anda operasyonda. Bu olay olmasaydı ben de orada olacaktım'' diye konuştu. Şehit erin cenazesi Bayındır Fatih Camisi'ne getirildi. Vatandaşlar törene katılan askerleri, alkışlarla karşıladı.