kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye'de açacağımız 200 mağazada toplam 1 milyon çift ayakkabı satacağız"

Avrupa'nın en büyük ayakkabı mağaza zinciri Alman Deichmann'ın Başkanı Deichmann, 4 olan Türkiye'deki mağaza sayılarını 200'e çıkarmayı ve 1 milyon çift ayakkabı satmayı hedeflediklerini söyledi..
Yıllık 112 milyon çift ayakkabı satışıyla Avrupa'nın en büyük ayakkabı mağazalar zinciri olan Deichmann, Türkiye'deki dördüncü mağazasını İstanbul Bakırköy'de açacak. Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl içinde 200 mağaza açmayı hedefleyen Deichmann Yönetim Kurulu Başkanı Heinrich Deichmann, yıllık ayakkabı satışını kısa sürede 1 milyon çifte çıkarmak istediklerini söyledi. Deichmann, Türkiye'ye 2006 yılında geldiklerini ve İzmit, İzmir ve Ankara mağazalarını açtıklarını, bu mağazalar için 50 kişinin istihdam edildiğini, İstanbul mağazasının açılmasından sonra bu sayının 70'e yükseleceğini söyledi. Ürünlerinin üçte ikisini Asya ülkelerinden tedarik ettiklerini belirten Deichmann, Türkiye'de ürünlerin kalitesinde bir sorun olmadığını ancak fiyatlara bakıldığında rekabetçilik açısından diğer ülkelere göre avantajlı olmadığını ifade etti.

2.7 MİLYAR EURO CİRO
Birçok ülkede aktif olduklarını belirten Heinrich Deichmann, 2 bin 200 mağaza ve 25 bin çalışanla 16 ülkede iş yaptıklarını kaydetti. 2006 yılında 2.7 milyar Euro'luk yıllık ciro ve satılan 112 milyon çift ayakkabıyla Avrupa'nın en büyük ayakkabı zinciri unvanını kazandıklarının ifade etti. Deichmann, bugün Almanya'da bin mağazaları bulunduğunu, ancak cironun yarısını diğer ülkelerde yaptıklarını dile getirdi. Deichmann, Almanya'dan sonra en önemli pazarlarının ABD olduğunu, burada yaklaşık 400 mağazada satış yaptıklarını aktardı.