kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk gününde hepimiz Danimarkalıyız sloganı

Yeni Haber
Danimarka'nın Odense şehrinde düzenlenen Türk gününde konuşan Danimarka meclisinin Türk kökenli üyesi Hüseyin Araç, "Hepimiz Odenseliyiz, hepimiz Danimarkalıyız" dedi.

Odense Türk Eğitim Birliği (OTEB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Günü renkli görüntülere sahne oldu. Danimarka'da Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesine göre Odense belediye meydanında yapılan etkinliklere, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Akat ve Danimarka Meclisinin tek Türk kökenli üyesi Hüseyin Araç'ın yanısıra çok sayıda kişi katıldı.

OTEB Başkanı Sami Güler, Danimarka ve Türk toplumlarının düzenlenecek etkinliklerle bir arada yaşama yönünde önemli adımlar atacağını söyledi.
Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Akat ise törende yaptığı konuşmasına Türk Günü'nü düzenleyenlere teşekkür etti. Akat, "Profesyonelce yapılan bu tür etkinlikler kültürümüzün tanıtılmasında önemli bir platform olacaktır. Medeniyetler İttifakına öncülük eden Türkiye'nin kültürün tanıtılması çok önemlidir. Kültür evrensel bir değerdir. Sorunların aşılmasında evrensel değerlere ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.
Akat, OTEB'in anadil eğitimi vermesini de takdir ettiklerini belirterek Birliğin, Türkiye'nin Danimarka'da tanıtılmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Danimarka Meclisinin tek Türk kökenli üyesi olan Sosyal Demokrat partili Hüseyin Araç da törene katılımın geçen yıla göre daha fazla olmasına dikkat çekti. Araç, Türk Günü etkinliklerinin Türk gelenek, kültür, yemek, müzik ve adetlerinin doğru tanıtılması için önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Araç sözlerini, "Yabancılar Danimarka'nın bir parçasıdır. Karşılıklı anlayış ve birbirimize saygı içinde yaşamalıyız. Hepimiz Odenseyiliz, hepimiz Danimarkalıyız" şeklinde tamamladı.

Öte yandan festival alanına kurulan çadırlarda, konuklara Türk yemekleri ikram edildi. Türk kahvesi ve çayını kurulan Şark odalarında içen ziyaretçiler, "Dünya kilim merkezi" olarak tanımlanan Hakkari'nin kilimlerini satın alma imkanı da buldu. Standlarda ayrıca ebru ve çini örnekleri de sergilendi.

Hacettepe Üniversitesi halk oyunları ekibinin sahnelediği gösteri de beğeniyle izlendi. Törende "OTEB minikleri" de "madımak" oyununu sahneledi.

(ANKA)