kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuklar tinerci, dilenci ve kaçırılmaktan korkuyor

Esin ÖVET
Yonca Evcimik, programına katılan yetenekli çocukların korkuları olmasına karşın, büyüklerden daha olgun olduklarını söylüyor..
Çocukların sevgilisi ünlü şarkıcı Yonca Evcimik, 'Yoncimik Harikalar Diyarı' adlı programında Türkiye'nin dört bir yanındaki yenetekli çocukları konuk ediyor. Programa katılan müzisyen, dansçı, sporcu ve güzel sanatlar alanında yetenekleriyle parmak ısırtan çocuklar, yeteneklerini ekran önünde sergiliyor. Evcimik, her hafta başka bir konuyu masaya yatırdıkları programda, çocukların fikirlerini özgürce dile getirdiğini belirtiyor. Evcimik, özellikle gelecek ile ilgili hedeflerini, korkularını anlatan ve yaşları 6-14 arasında değişen çocuklarla ilgili olarak şunları söylüyor:

'Sen çocuksun' öfkesi
"İnanılmaz başarılı çocuklar geliyor. O kadar güzel konuşuyorlar ki, bir yetişkinden daha bilinçliler, mantıklı düşünüyorlar. Ancak korkuları çok. En çok kaçırılmaktan, kapkaça uğramaktan, tinerciler, dilenciler, hastalık ve aile içi şiddetten korkuyorlar. Gelecek için plan yapıyor ve inanılmaz olgunlar." Çocukların en çok, 'sen çocuksun' denmesine kızdığını söyleyen Evcimik, küçüklerin bilgisayarla ilişkisini şöyle anlatıyor: "İnternetin doğru kullanılmadığı taktirde zararlı olduğunun bilincindeler. Çoğu ödev yaparken internetin faydalı olduğunu söylerken, çoğu da tembelliğe neden olduğunu ve araştırmacılığı önlediğini savunuyor."
Haberin fotoğrafları