kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınlar için yarına merhaba projesi

Kadınların gelişimine destek veren projeler üreten Avon'un 'Yarına Merhaba Proje Yarışması'nın bu ayki kazananı 15 Haziran'da belli oluyor. Yarışmada; her ay kadına yönelik proje geliştiren bir kişiye tam 5 bin YTL ödül veriliyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kadınlar için yarına merhaba projesi
Kadınları bilinçlendirme kampanyaları düzenleyen kozmetik markası Avon'un 16 ülkede 8 bin kadının katılımıyla yaptığı 'Uluslararası Kadın Araştırması'na göre; dünya kadınları kariyer ve eğitim alanında kendilerini güçsüz hissediyor. Aile içi kararlarda ve sosyal katılım alanında iyi olduklarını düşünen Türk kadınları, ekonomik bağımsızlık konusunda ise kendilerini daha az güçlü görüyor. Araştırmaya katılan Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya ve Japonya 'gelişmiş ülkeler' olarak tanımlanırken; Polonya, Rusya, Brezilya, Meksika, Venezuela, Çin, Hindistan, Filipin, Mısır, Güney Afrika ve Türkiye 'gelişmekte olan ülkeler' olarak sınıflandırılıyor.

Yarın daha güzel olacak

Araştırma sonuçları genel olarak şöyle sıralanabilir:

* Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, kadınların büyük bir çoğunluğu geleceğin güzel olduğuna inanıyor. Her 10 kadından 6'sı, kendi ülkesinden bir kadının önümüzdeki 10 yıl içinde ülkenin başına geçeceğini düşünüyor.

* Gelişmekte olan ülkelerde her 3 kadından 2'si, önümüzdeki 10 yıl içinde daha iyi bir hayata sahip olacağına inanıyor.

* Gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlar, aldıkları eğitim düzeyinden memnun değil. Her 10 kadından sadece 4'ü ücretli bir iş bulma ve kendi kariyer yolunu çizme fırsatına sahip olduğunu belirtiyor. İş ve kariyer olanakları gelişmiş ülkelerde yüzde 52 iken, gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 39. Peki bu sonuçlar ne işe yarıyor?

Proje üret, gerçekleştir

Bu sonuçlardan yola çıkarak Avon; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile birlikte 18 ülkede 'Yarına Merhaba Proje Yarışması' başlattı. Yarışma kapsamında; her ay bir kişiye, kadınları desteklemek üzere geliştirdiği projesini gerçekleştirebilmesi için 5 bin YTL ödül verilecek! Avon Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Müdürü Eda Bekem, "Daha iyi bir geleceğe giden yolun, kadınları güçlendirmekten geçtiğini düşünüyoruz. İmkan sağlandığı takdirde, kadınların ailelerini ve toplumu etkileyebileceğine ve dünyayı olumlu yönde değiştirebileceğine inanıyoruz. Bu inançla, yarışmayı başlattık" diyor.