kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

'Gökçe ilk değil'

18 Mayıs tarihli gazetede manşet haber, Robert Kolej'de okuyan Yasemin Gökçe'nin, ABD'nin (ve dünyanın) en saygın teknik üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology'e (MIT) tam bursla girmeye hak kazandığını anlatmaktaydı.
Haberin yanında Gökçe'nin bir fotoğrafı vardı.
Fotoğrafın altındaki kısa metinde, 4 Yıl Aradan Sonra MIT'de İlk Türk başlığı altında, "18 yaşındaki Yasemin dört yıl aradan sonra Robert Kolej'den MIT'ye kabul edilen ilk öğrenci oldu" denmişti.
Okurumuz Erhan Leblebici, bu metni okuduktan ve İstanbul Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirttikten sonra şu notu geçmiş:
"Her ne kadar haberin metninde bu tanım Robert Kolej'den MIT'ye kabul edilen öğrencilerle sınırlandırılmış olsa da başlıktaki ifade bir yanlış anlamaya yol açıyor. Çünkü henüz geçen yıl İstanbul Lisesi'nden Serdar Karatekin MIT'ye kabul edilmiştir. Dolayısıyla haberde adı geçen Yasemin Gökçe haberin başlığında belirtildiği gibi 4 yıl sonra MIT'ye kabul edilen ilk Türk değildir. Başlığın altındaki metinde yapılan yanlışlık, sadece başlığın kendisinde yapılmıştır.
"Bir Istanbul Liseli okur olarak Serdar abinin başarısına duyduğum saygıdan ötürü bunun düzeltilmesini istemeyi borç bildim."
Anlaşıldığı gibi, okurun itirazı sadece fotoğraf altı metnin başlığına.
Ben de hak veriyorum.