kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Siyasete veda edenler

Yeni Haber
Siyasette "Biraz da gençlerin önünü açalım, artık yeter mesaimi doldurdum, parlamentoya biraz ara verelim" diyen milletvekilleri bu dönem siyasete ve vekilliğe veda ediyor. Aralarında sadece gönül rızasıyla değil, genel başkana, teşkilatlara ve parti gidişatına ters düşerek 22 Temmuz genel seçimlerinde milletvekilliğine aday olmayan isimler de var.

ŞENER TEPKİSİNİ ADAY OLMAYARAK GÖSTERDİ

AKP'nin önde gelen ve kabinenin en önemli isimlerinden Abdüllatif Şener, uzun süredir parti içindeki sıkıntısını zaman zaman yaptığı açıklamalarla dile getirdi. Şener, son olarak parti politikalarına tepkisini 22 Temmuz genel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak gösterdi.

KESKİN MUHALEFET

AKP ve genel başkana ters düşen bir diğer isim Turhan Çömez, her platformda parti ve hükümeti sert sözlerle eleştirerek, tepkileri üzerine çekti. AKP'den aday olmayacağını yine partisini sert sözlerle eleştirerek duyurdu.

GÖNÜL RIZASIYLA GİDENLER

Partiye kızdığı kırıldığı için değil, "siyasette mesaimi tamamladım" diyenler de var. Siyasetin duayenlerinden İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş siyaseti bırakma kararı alarak, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. AKP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan oğlunun önünü açmak için siyaseti bırakma karı aldı. Zeydan'ın oğlu AKP'den milletvekili adayı. AKP Antalya Milletvekili Fikret Badazlı sağlık nedenlerini gerekçe göstererek, İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Adıyaman Milletvekili Mehmet Özyol, Mardin Milletvekili Selahattin Dağ, Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal ve Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, "gençlerin önünü açmak" için milletvekili adayı olmayacaklarını açıkladılar.

DENEYİMLİ ANAYASA PROFESÖRÜ


Meclis'in ve CHP'nin deneyimli Anayasa profesörü Ankara Milletvekili Oya Araslı'yı yeni dönem Meclis'te göremeyeceğiz. CHP Ankara Milletvekili Güldal Okuducu da 22 Temmuz genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayacaklar arasında. CHP'den bu dönem milletvekili adayı olmayacaklar ise şöyle:

Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay ve İzmir Milletvekili Mehmet Toprak.

(ANKA)