kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anavatan'da istifa rüzgarları

Yeni Haber
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, kurucuları arasında yer aldığı ve 11 yıl genel başkanlığını yaptığı Anavatan Partisi'nden istifa etti.

Eski başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz'ın, 22 Temmuz milletvekilliği seçimlerinde Rize'den bağımsız adaylığı için müracaat yapıldı. Yılmaz adına müracaatı ANAP Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil yaptı.

Milletvekili Kabil ve Anavatan Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı, parti il binasında partiden istifalarını açıkladıkları toplantının ardından kalabalık bir partili grup ile birlikte Rize Adliye Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'na gitti. Burada Rize eski Milletvekili Kabil, Yılmaz'ın adaylık dilekçesini ve evraklarını Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verdi.

Mesut Yılmaz'ın Rize'den bağımsız adaylık dilekçesini il seçim kuruluna vermek üzere kendisine vekalet verdiğini belirten Kabil, "Mesut Yılmaz'ın bağımsız milletvekilliği adaylığı müracaatını yaptık. Rizeli hemşehrilerimizin beklentisi de bu şekildeydi. Kendisi de hemşehrilerimizin talebi doğrultusunda dosyasını bize gönderdi ve müracaatı yaptık." dedi.

CAVİT KAVAK, ANAVATAN PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ

Eski bakanlardan ve Anavatan Partisi kurucularından Cavit Kavak, partisinden istifa etti.

Kavak, istifasına ilişkin dilekçeyi parti genel merkezine ilettiğini kaydetti.Kavak, bu dönem milletvekili adaylığının söz konusu olmadığını bildirdi.

HÜSNÜ SIVALIOĞLU, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Anavatan Partisi Balıkesir Milletvekili Hüsnü Sıvalıoğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Balıkesir Milletvekili Hüsnü Sıvalıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada "Sayın Genel Başkanın son olaylardaki tutumu dolayısıyla, Anavatan Partisi üyeliğimden istifa ediyorum." dedi.

KEÇECİLER: PARTİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM


Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, seçime CHP'den gireceği iddialarının doğru olmadığını bildirirken, "Partimin sonuna kadar arkasındayım" dedi.

Keçeciler, yazılı açıklamasında kendisi hakkında CHP'den aday olacağına ilişkin "spekülasyonlar" yapıldığını bildirdi. İnternet haber kanallarında da değişik partilerden aday olacağı gibi asılsız haberlerin iradesi dışında yayıldığını kaydeden Keçeciler, "Bütün bunların hepsi gerçek dışıdır. Anavatan Partisinin kurucusu ve şu anda Genel Başkan Yardımcısı olarak görevime devam etmekteyim. Partimin sonuna kadar arkasındayım" dedi.

TURGUT YILMAZ VE SÜHAN ÖZKAN, ANAVATAN'DAN İSTİFA ETTİ

Eski Genel Başkan Yardımcısı Sühan Özkan ile eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, Anavatan Partisi'nden istifa ettiler.Yılmaz ve Özkan, istifalarına ilişkin dilekçeleri, parti genel merkezine gönderdiler.


Anavatan Partisi eski milletvekili ve MKYK üyesi Sefer Ekşi partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun izlediği politikayı eleştirdi. Ekşi, "Eski Genel Başkan Mesut Yılmaz için yaptığı onursuz yakıştırmanın kabul edilemez olduğunu ve bu aşamadan sonra Erkan Mumcu liderliğindeki Anavatan'da siyaset yapmanın onursuzluk olduğunu bildiririm. Partimden üzülerek ve kahrederek istifa ediyorum" dedi.