kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Salamlı kabak

Kabakların kabuklarına çatalın ucuyla çizikler atın. Bol kaynar suda hafif yumuşayıncaya kadar pişirip, süzün ve hemen soğuk suya koyun. Zeytinyağı ve sarmısağı karıştırıp, ekmek dilimlerinin her iki yüzünü yağlayın, yağını iyice çekmesi için 10 dakika dinlendirin. Ekmek dilimleri, maydanoz ve kekiği hep birlikte keskin bir bıçakla incecik kıyın, salamları da katıp, harmanlayın. Kabakları ikiye bölüp, ortalarını boşaltın, hazırladığınız harcı kabakların içlerine doldurun. Kalan yağı üzerine gezdirin. Hazırladığınız kabakları yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden 180 derece fırının ızgara konumunda üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik

* 3 adet kabak

* 6 dilim salam (kalın jülyen kesilmiş)

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 4 diş sarmısak (dövülmüş)

* 3 dilim ekmek (kabukları alınmış)

* 3 çorba kaşığı maydanoz (yapraklanmış)

* 1 çorba kaşığı kekik

* Tuz n Karabiber