kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Düğün sezonu başladı

Giydiklerimizle kendimizi ifade edebilmeli ve tarzımızı en iyi şekilde ortaya koyabilmeliyiz. Bu yüzden en doğru giyim şekli, herkesin kendisi için seçtiklerini taşımasıdır. Moda anlayışını sadece şık olmak ve pahalı kıyafetleri taşımakla sınırlandırmamak gerekiyor. Bu nedenle de yazılarımda ve röportajlarımda; elbiseyi taşıyacak kişinin seçimlerinin, stilinin, yaşam tarzının, vücut yapısının öneminin altını çizmeye çalışıyorum. Hiç kimsenin öylesine giyindiğini sanmıyorum. Moda ruh halimiz ve duruşumuzla doğrudan bağlantılıdır. Bu da modanın hayatımızın her anında yaşadığımız bir kavram olduğunu gösteriyor.

KİŞİYE ÖZEL OLMALI
İlkbahar ve yaz aylarında çok fazla düğün daveti olur. Daha çok gelinlik siparişi almaya başlarım. Dergi ve gazetelerden yılın gelinlik modası hakkında görüş bildirmem istenir. Gelinliğin kişiye özel tasarlanması ve dikilmesi taraftarıyım. Gelinlik dendiğinde aklımıza binlerce alternatif gelebilir. Gelinlik modeline karar verirken bana göre, sezonun moda çizgilerindense geline nasıl bir tasarımın daha çok yakışacağını tahlil etmek gerekiyor. Bu anlamda da profesyonel yardım almak gerekebilir. Gelinler, düğünleri ve gelinlikleri konusunda büyük heyecan duyar. Kendileri için en doğru ve en güzel modeli seçmek isterler. Gelinliğinizin bir moda tasarımcısı tarafından tasarlanmasını istiyorsanız, o tasarımcının stilinin sizin tarzınıza uygun olup olmadığını iyi değerlendirin. Ayrıca seçimleri yaparken düğünün yapılacağı mekan da çok önemlidir. Bu sene gelinlik modelleri çok seçenekli... İlerleyen yıllarda, inanıyorum ki, klasik kabarık ve korsajlı gelinliklerin dışında farklı alternatifler de moda dünyasında boy göstermeye başlayacak.

SADE VE DURU
'Gelinlik' dendiğinde her zaman şunu dile getiririm. Bir şeyi çeşitlendirip farklılaştırırken anlamını ve özelliğini kaybetmemesine dikkat etmek gerekiyor. Gelinlik de benim için öyle bir şey... Hangi stilde olursa olsun; masum, sade ve duru olmalıdır.