kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bodrum Yalıkavak Koyu'nda gerçekleştirilen ve 7 dalgıcın katıldığı deniz dibi temizliğinde, su altından otomobil lastikleri, demir çubuklar, cep telefonu, giysiler ve çok sayıda plastik malzeme çıkarıldı.

Bodrum'da deniz dibi temizliği

25.05.2007
Muğla'nın Bodrum ilçesinde ''denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek'' amacıyla deniz dibi temizliği yapıldı...
Yalıkavak Çevre ve Fok Araştırmaları Derneği, Yalıkavak Belediyesi ve Port Bodrum Yalıkavak Marina'nın birlikte gerçekleştirdiği deniz dibi temizliği Bodrum'un Yalıkavak Koyu'nda yapıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürlüğü yetkilileri ile sahil güvenlik komutanlığı ekiplerinin denetiminde gerçekleştirilen ve 7 dalgıcın katıldığı deniz dibi temizliğinde, su altından otomobil lastikleri, demir çubukları, cep telefonu, giysiler ve çok sayıda plastik malzeme çıkartıldı. Bodrum Su Altı Derneği, Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Muğla Üniversitesi Su Sporları Topluluğu ve diğer gönüllü dalgıçlar ile serbest tüpsüz dalıcıların katılımıyla Yalıkavak Koyu'nda yapılan deniz dibi temizliğine, çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi.

DENİZDEKİ KİRLENME AKDENİZ FOKLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yalıkavak Çevre ve Fok Araştırmaları Derneği Başkanı Nezih Bilecik, denize bilinçsizce atılan maddelerin, özellikle plastik maddelerin bölgede yaşayan canlıları olumsuz etkilediğini belirterek, şöyle dedi:
''Özellikle deniz dibinde yaşanan kirlilik, Akdeniz foklarını olumsuz etkiliyor. Yalıkavak Koyu, bu fokların yaşam alanlarından bir tanesi. İnsanlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. ''Bu arada, turistler 3 gün devam edecek ''deniz dibi temizliği'' çalışmalarını kameraları ile görüntülediler.