kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuşadası'nda bir cennet köşesi

AA
21.05.2007
Kuşadası'nın Davutlar beldesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, doğal güzellikleri ve yabani hayvanlarıyla yerli ve yabancı turistleri bekliyor..
Aydın'ın Kuşadası ilçesi Davutlar beldesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, doğal güzellikleri ve yabani hayvanlarıyla yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Türkiye'nin en temiz ve doğal güzellikleriyle ünlü milli parklarından olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nı geçen yıl 88 bin 270 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Aydın Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl milli parkı ziyaret eden turist sayısının geçen yıldan fazla olmasını beklediklerini belirterek, "Milli parkın yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz" dediler. Turistlerin, düzenlenmiş alanlarda deniz sporları yapabildiklerini ifade eden yetkililer, bunun yanı sıra doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, foto safari, motosiklet safari, at safari, manzara izleme, kültürel yürüyüşler, kuş gözlemciliği ve botanik turu etkinlikleri yapıldığını bildirdiler.

Parktaki Karasu koyundaki sosyal tesisleri işleten Adnan Gönül ise geçen yıl turizm sezonunun çok iyi geçtiğini belirterek, bu yıl havanın daha sıcak olması ve sezonun uzun sürecek olması nedeniyle daha fazla turist gelmesini beklediklerini söyledi. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Akdeniz'den Kafkasya'ya kadar kıyılarda bulunan hemen hemen tüm bitkilerin bir arada görüldüğü bir botanik bahçesi olarak biliniyor. Milli park, yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir dağlık arazi ile onu çevreleyen su altı zenginliklerine, yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleri bulunan bir deltaya ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bulunuyor.
Haberin fotoğrafları