kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkinci el araç piyasası durgun

23.05.2007
Yaz ayları öncesi hareketlilik beklentisine girilen ikinci el satışların yapıldığı pazarlarda, araç çok, ancak alıcı yok..
Adana'da ikinci el otomobil alım-satımı yapan galericiler müşterilerin azalmasından, her hafta sonu kurulan Yüreğir İkinci El Oto Pazarı'nda da her marka ve modelden çok sayıda araç bulunurken araç sahipleri de
satış olmamasından şikayetçi. Genellikle yaz ayları öncesi hareketlilik yaşandığını belirten araç sahipleri, yapılacak genel seçimler ve firmaların yeni araçlarda başlattığı cazip kampanyaların ise bu yıl ikinci elde satışları önemli oranda etkilediğini belirtiyor.

Adana Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Ali Çırak, yaz ayları öncesi yayla ve denize gideceklerin pazarları canlandırdığını, ancak ülke genelinde bu yıl beklenen hareketliliğin yaşanmadığını söyledi.

Durgunlukta, yapılacak milletvekili seçimlerinin ve çok seçenekli cazip fiyatlı kampanyaların etkili olduğunu vurgulayan Çırak, şöyle konuştu:
''Seçimin piyasaları nasıl etkileyeceği konusundaki belirsizlik vatandaşı harcama yapmaktan uzaklaştırıyor. Bunun yanı sıra otomotiv firmaları, sıfır faizli banka kredileri ile uzun vadelerle yeni modellerin satışını yapıyor. Fiyatların da cazip olması, vatandaşı ikinci el piyasasından uzaklaştırdı.''

Pazarlardaki hareketlilik beklentisi nedeniyle araç fiyatlarında da 500 ile 2 bin YTL'ye varan yükseliş yaşandığını anlatan Çırak, bu durumun da vatandaşları etkilediğini kaydetti.

5 HAFTADIR TEK ARAÇ SATAMADIM

Adana'daki oto galeri işletmecilerinden Nazım Pepemen de yaklaşık 5 hafta boyunca geldiği Yüreğir İkinci El Oto Pazarı'nda tek bir araç bile satamadığından yakındı.

Pazarda, marka ve modeline göre, 4 bin ile 50 bin YTL arasında ikinci el araçlar bulunduğunu belirten Pepemen, ''Araç çok, ancak alıcı yok'' dedi. Çoğu kişinin pazara fikir edinmek için geldiğini ve parasını harcamak istemediğini vurgulayan Pepemen, seçimlere kadar durgunluğun devam etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.