kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

43 milyon seçmen bilgisayar ortamında

28.05.2007
Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi (SEÇSİS) projesinin donanım çözümlerini sunan Sun Microsystems, 43 milyon seçmeni bilgisayar ortamına taşıdı.

Sun Microsystems'ten yapılan açıklamada, Türkiye'deki 43 milyon seçmenin kütüğünün, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Sun Microsystems altyapısı üzerinde gerçekleştirilen projesi çerçevesinde güncellenebilir şekilde bilgisayar ortamına geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, SEÇSİS'in, Türkiye'deki tüm seçmenlere ilişkin bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması, bilgisayar ortamında doğru, güncel ve tutarlı bir bütün olarak saklanması, sürekli güncellenmesi, çevrim içi takip edilebilmesi, seçimlerde bu bilgilerin ve teknolojik olanakların kullanılması amaçlarını taşıdığı, projenin hedefleri arasında, elektronik seçim sistemine geçişin temelini atmanın da bulunduğu belirtildi.

Projede kullanılan Sun'ın yüksek ölçekli depolama ünitesi sanallaştırma (virtualization) gibi özellikleri sayesinde hiçbir güvenlik açığı olmadan dışarıdaki portala hizmet verebildiği ifade edilen açıklamada, bu depolama ünitesi sayesinde ayrıca, gelecekte SEÇSİS kapsamında hayata geçirilebilecek felaket yedekleme çözümlerine şimdiden hazır hale gelindiği vurgulandı.

Açıklamada, 72 milyon nüfuslu Türkiye'nin 43 milyon seçmenini içeren SEÇSİS projesinin, MERNİS ve UYAP ile birlikte Türkiye'nin en büyük üç projesinden biri olduğu, toplam 4 ay gibi kısa sürede hayata geçirilen SEÇSİS projesinin, e-devlet projeleri arasında ülke çapında ''en hızlı'' yaygınlaşarak çevrim içi çalışan proje olma özelliğini de taşıdığı kaydedildi.

(AA)