kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aklını biraz kullansa çok tehlikeli olabilir!

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
'Binbir Gece' adlı dizide, 'şirret gelin Füsun'u oynayan Yonca Cevher Yenel, canlandırdığı karakteri yorumladı: Ondaki cahil cesareti... Tamamen içgüdüleriyle hareket ediyor ve kendi çamurunda debelenip duruyor!..
Bugüne dek 'Asmalı Konak', 'Çiçek Taksi' ve 'Gözyaşı Çetesi' adlı dizilerde rol alan genç oyuncu Yonca Cevher Yenel, şimdi de 'Binbir Gece'deki performansıyla adından söz ettiriyor. Evliyaoğlu Ailesi'nin para düşkünü gelini Füsun'u canlandıran Yenel, başarılı oyunculuğuyla hem 'aile'yi hem de izleyiciyi çileden çıkarıyor! Usta oyuncu Mahmut Cevher'in kızı olan Yonca Yenel; babasının da dizideki performansını beğendiğini ifade ediyor. Konservatuvar mezunu Yenel, canlandırdığı karakteri de şöyle tanımlıyor: "Onda cahil cesareti var. Aklını kullansa daha tehlikeli olur."

TEDİRGİNLİK YAŞAMADIM
* 'Binbir Gece'nin kadrosunda yer alma süreciniz nasıl gelişti?
Geçen yaz 'Gözyaşı Çetesi' adlı bir dizide oynuyordum, onun çekimleri devam ederken TMC'den teklif geldi. 'Gözyaşı Çetesi' reytingleri düşük olduğu için bitecekti. Erol Avcı da beni o dizide oynarken izleyip beğenmiş ve zaten seçmiş. Ben dizinin biteceğini bilmediğim için teklif geldiğinde 'Başka bir dizide oynuyorum' demiştim ama meğerse iş çoktan bitmiş.

* Füsun karakteri aslında çok zor ve biraz da sevimsiz bir rol. Kabul etmenizdeki etkenler nelerdi; hiç tedirginlik yaşadınız mı?
Tedirginlik yaşamadım. Bugüne kadar yaptığım her işte gerçekten çok seçiçi olmaya çalıştım; paradan ziyade kaliteli projelerde yer almayı istedim. Mutlu olabileceğim, inandığım rolleri tercih ettim. Dizinin diğer oyuncuları ve yönetmeni de önemliydi benim için.

* Senaryoyu okuduğunuz zaman ne düşündünüz?
Senaryoyu okuduğumda ise Füsun karakterinin benim daha önce hiç oynamadığım türden bir rol olduğunu gördüm. Bir de uzun seneler komedi oynadığım için bu rol bana çok iyi geldi.

* Bir oyuncu olarak Füsun gibi bir karakteri oynamak size haz veriyor mu? Çünkü hem kötü bir kadın, hem de kimi zaman çok sevecen yaklaşıp etrafını etkilemeye çalışıyor...
Füsun benim son senelerde oynadığım en tatmin edici rol. O aslında sevmek isteyen bir kadın, görücü usulüyle evlenmiş ama Ali Kemal'i yine de seviyor. Suçları var ama haklı olduğu taraflar da var. Tek tek bütün rolleri ele aldığınızda, herkes haklı! Yapılan eylemler kötü olabilir ama insanların kendilerini haklı çıkarabilecek bir tarafları var.

* Rolünüze hazırlanırken Hürrem Sultan ve Kösem Sultan'la ilgili kitaplar okumuşsunuz. Füsun onlar kadar zeki ve planlı hareket edebiliyor mu?
Füsun'da cahil cesareti var! Tamamen içgüdüleriyle hareket ediyor ve asla aklını kullanmıyor. Birazcık kullansa, çok tehlikeli bir kadın olur zaten. Kendi çamurunda debeleniyor. Kötü bir durumda şu anda. Hürrem ve Kösem Sultan meselesi de çok abartıldı aslında. Bunu söylerken o kadar önemseneceğini düşünmemiştim. Ayrıca kitapları da bitirmedim; başucumda duruyorlar. (Gülüyor)

*
Sokaktan aldığınız tepkiler nasıl?
Çok güzel tepkiler alıyorum, oyunculuğumu beğeniyorlar. Artık herkes farkında ki, ben Füsun değilim! Rahmetli Erol Taş'ın başına gelenler bizim başımıza gelmiyor artık. Ancak geçenlerde bir alışveriş merkezinde gezerken, bir teyze yanağıma hafifçe bir tokat patlattı. Ama çok sevimli bir teyzeydi...

GÜZEL ŞEYLER OLACAKTIR
* İşiyle ön planda olan bir isimsiniz ve genelde medyatik isimler ekranda kendilerine daha kolay yer buluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu işi yapınca insanlar zaten sizi televizyonda görüp tanıyor. Gündemde olma metotlarını kullanmazsanız; 'istediğiniz kadar' popüler olursunuz! Özel ilişkiler insanları niye ilgilendiriyor bilmiyorum ve ben işimle ön planda olmayı tercih ediyorum. Ancak diğer şekilde yaşayanları da kınayamam!

* Ama medyatik isimlere daha çok teklif gidiyor ve bir anlamda sizin gibi oyuncuların ekmeği çalınıyor...
Aynen öyle oluyor ama "Aman ekmeğimden çalınmasın. Birşeyler yapmam lazım" deyip de yine o yolu tercih etmeyi hiç düşünmedim. Bu dizi bana popülerlik adına hiçbir şey yapmadığım halde geldi. Şimdi böyle olabiliyorsa; bundan sonrasında da güzel şeyler olacaktır.
Haberin fotoğrafları