kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Micheal Rubin

Rubin: Hamas'ı davet ettiniz PKK ile mücadele zora girdi

Pentagon eski uzmanı Rubin tartışma yarattı: "Hamas'ı davet ederek meşrulaştırdınız, böylece PKK'yla mücadeleyi zora soktunuz"..
HARP Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen "Güvenliğin Yeni Boyutları ve Uluslararası Örgütleri" konulu sempozyumun ilk gününe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamaları ikinci gününe ise Pentagon'un eski Ortadoğu Uzmanı Micheal Rubin'in sözleri damgasını vurdu. Türkiye'nin Hamas'ı davet ederek uluslararası bir meşruiyet kazandırdığını söyleyen Rubin, PKK'ya da atıfta bulunarak "Böylece diğer terör örgütleriyle mücadelede zorlanıldı" dedi.

BARZANİ'NİN ŞANTAJI
"Asimetrik Tehdit ve Uluslararası Güvenliğe yansımaları" konulu bir sunum yapan Rubin, salonda tartışmalara da neden olan şu açıklamaları yaptı:
HAMAS DA PKK GiBİ: Türkiye, 2006 Şubat ayında Hamas'ı davet ederek, uluslararası bir meşruiyet kazandırdı. Böylece diğer terör örgütleriyle mücadelede zorlanıldı. Hamas ve PKK ikisi de terör grubudur.
BARZANİ'NİN ŞANTAJI: Barzani bir yandan terörü kınıyor öte yandan Ankara'nın teröre karşı taviz vermesini istiyor. Bu strateji bir santajdır.
ROJ TV, PKK'YA CESARET: Belçika'nın PKK'nın medya kolu Roj TV'ye verdiği destek, bu grubu olumlu hale getirmiştir. Bu da dolayısıyla onlara cesaret veriyor. Irak, Mısır, Fransa'da aynı şekilde teröre destek veren televizyon kanalları var.
YUNANİSTAN DESTEK VERDİ: Yunanistan, Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren terör örgütlerine 1980-90'lı yıllarda destek verdi. Amaç Türkiye'nin gücünü azaltmaktı.