kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Duruşmaya geldi kapıda öldürüldü

Orhan YURTSEVER - MERKEZ
İstanbul Adliyesi'nin kapısında öldürülen Ali Say'ı vuran saldırgan Atanur İlide yakalandı. Saldırgan, Say'ın kendisini yaraladığını ve buna misilleme olarak saldırıyı yaptığını söyledi..
Bir davanın duruşmasını izlemek izin gelen Ali Say, İstanbul Adliyesi girişinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Bir kişinin de yaralandığı olayın ardından kaçmaya çalışan saldırgan Atanur İlide, polis tarafından yakalandı. Saldırı anı ve eli silahlı saldırganın kaçışı güvenlik kameralarına saniye saniye takıldı. Ali Say adlı genç dün Turan Çevik'in damadı Erhan Yıldız'ın ağabeyi Orhan Yıldız'ın "cinayete azmettirmek" suçundan İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşmasını izlemek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Say, adliye girişinde kapıda bekleyen Atanur İlide adlı gencin silahlı saldırısına uğradı. Silahını art arda ateşleyen İlide, Say ile yanında bulunan Ayhan Yasin Kütükçü'yü vurdu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Say, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

KAYITLAR İZLENİYOR
Olaydan sonra yaya olarak kaçmaya çalışan İlide, Sultanahmet Meydanı Alman Çeşmesi yakınında polis tarafından yakalandı. Kumkapı Karakolu'na, ardından da Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülen Atanur İlide'nin ifadesinde kızını taciz ettiği iddiasıyla geçtiğimiz ay Ali Say ve Ayhan Yasin Kütükçü ile kavga ettiğini ve kavga sırasında da darp edilerek bıçaklandığını söylediği öğrenildi. Çok yönlü araştırma başlatan polis, olay anında İlide'nin yanında bulunduğu belirtilen Y.B. isimli bir kişiyi de gözaltına aldı. Güvenlik kameralarında yapılan incelemelerde saldırı anıyla saldırganın elinde tabancayla kaçışının saniye saniye görüntülendiği belirlendi.
Haberin fotoğrafları