kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Faciadan son anda kurtuldular

Yeni Haber
Van'ın Gürpınar ilçesinde insan ticareti yapan bir şahıs, 56 kaçağı taşıdığı aracını hareket halinde bırakarak kaçtı. Uçuruma yönelen kamyonu son anda jandarma kurtardı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendirmek amacıyla Van Gürpınar Jandarma Komutanlığı ekipleri sabaha karşı saat 03.00'da ilçeye bağlı Bozyiğit Köyü baypas noktasına devriye attı. Bu esnada kaçak yoldan geldiği belirlenen ve gözcülük yaptığı anlaşılan 34 DVB 43 plakalı otomobil ikinci noktaya kadar gitmesine izin verildi.

Otomobilin arkasından gelen 34 KZZ 39 plakalı kamyon belirince birinci noktada durdurulmayan otomobil ikinci noktada yakalandı. Bu arada jandarma ekiplerini fark eden kamyon şoförü, aracı hareket halinde iken araçtan atlayarak kaçtı. Bu esnada uçuruma doğru ilerleyen kamyonu son anda jandarma durdurdu.

Yan yatan kamyon uzun bir uğraştan sonra bulunduğu noktadan çıkarılırken, kamyon şoförü de karanlıktan faydalanarak kayıplara karıştı. Kamyonda yapılan arama soncunda günlerce yol yürüyen aç ve susuz kalmış 34 Afganistan, 10 Pakistan, 10 Irak ve 2 Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 56 kaçak yakalandı. Bulundukları araçtan şans eseri bir kaza yaşamdan kurtulan kaçaklar, sınır dışı edilinceye kadar gözlem altına alındı.

Gözcülük yaptığı belirlenen A.K. isimli şahıs, yasadışı insan kaçakçılığı suçunda gözcü rolü üstlendiğinden ve suça iştirak ettiğinden dolayı gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığı yaparken kullanılan oto ve kamyona ise el konuldu.

Ayrıca kamyon şoförünün yakalanması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

CHA