kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pastırma ve sucuk fiyatları düştü

Yeni Haber
Et ürünlerinin KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşmesi sonucu pastırma ve sucuk fiyatları yaklaşık yüzde 10 oranında ucuzladı.

Et ürünlerindeki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi uygulamasına bugün başlandı.KDV oranlarında yapılan indirim sonucu et ürünlerinin fiyatları da ucuzladı.

Daha önce kilosu 40 YTL'den satılan birinci kalite olarak adlandırılan, kuşgömü, sırt, antirkot ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 36 YTL'ye, kilosu 30 YTL'den satılan dilme, şekerpare, but, eğrice, kürek ve kapak cinsi ikinci kalite pastırmanın kilosu ise 27 YTL'ye indi.

Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 20 YTL'den 18 YTL'ye ikinci kalite seçme sucuğun kilosu ise 16 YTL'den 14 YTL'ye geriledi. Salam, sosis, kavurma, janbon, dil füme gibi diğer işlenmiş et ürünlerinin kilosu da ortalama yüzde 10 oranında ucuzladı.

ÜRETİCİ MEMNUN

Et ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi pastırma ve sucuk üreticileri tarafından olumlu karşılandı.

Üreticilerden Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KDV oranlarının düşürülmesinin hem kayıtdışı üretimi engelleyeceğini hem de fiyatlarda yüzde 10 oranında ucuzluk sağlayacağını ifade etti.Ünlü ''biz uzun bir süreden beri KDV oranlarının düşürülmesini istedik.

Hükümet bu isteğimizi olumlu buldu. Bundan sonra et ve et ürünlerinin fiyatı yüzde 10 ucuzlayacak, sektörde tüketimle birlikte üretim de canlanacaktır'' dedi.Pastırma sucuk satıcılarından Abdullah Akçakoyunlu da KDV'nin düşmesiyle birlikte fiyatların ucuzladığını kaydederek ''fiyatlar ne kadar ucuz olursa, satışımız o kadar artar. Biz bu nedenle pastırma sucuk fiyatlarının ucuz olmasını isteriz'' diye konuştu.

Öte yandan, KDV oranlarının düşmesi sonucu bazı marketler de, kıyma, kuşbaşı, pirzola, biftek, but gibi et ürünlerinin fiyatlarında indirim yapmaya başladılar.


BAKLAVACILAR KDV İNDİRİMİNİ TÜKETİCİYE YANSITACAK


Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, bugünden itibaren KDV indirim farklarını uygulama çerçevesinde tüketiciye yansıtacaklarını söyledi.