kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sabah okurları Çin'e umut turu için ne dedi ?

İLİŞKİLİ HABERLER
Sabah okurları Çin'e umut turu için ne dedi ?
ÖLÜMÜ BEKLEMEK
* Niyazi SÖNMEZ: Siz ölümü beklemek nedir bilir misiniz? Eşim kanser hastası artık yaşacak bir şey olmadığını söyleyip eve gönderdiler. Umut arıyorduk. Çin'deki tedaviyi daha önce duyduk. Göz göre göre ölümü beklememek için Çin'e gitmeye hazırlanırken doktoru bizi tekrar hastaneye çağırıp bunların boş umut olduğunu söyledi. Oraya giden ancak tedavisi başarılı olmayan hastaların telefonlarını verdi. Şimdi sizin yazınızı okuyunca şunu görüyorum, tedavi başarılı olmasa da, orada hiçbir şey yapılmasa da hastalar en azından bir umuttur hayatta bağlanıyorlar. Eşim için artık çok geç. Yapılacak bir şey olmadığını öğrendiği günden sonra durumu daha hızlı kötüye gitmeye başladı.

PEKİN'DE TEDAVİ ZOR
* Ferit TOMRUKCU: Merhaba bu yorumu size Pekin'den yazıyoruz. Geçen ay tanıdığımız bir dostumuzun akrabasına Çin'deki tedavi süresince yardımcı olduk. Yardımcı olduğumuz kişi ve hastanede tanıştığımız Türkler ve refakatçılardan bir çok sorun ve şikayet dinledik. Bu sorun ve şikâyetlerin içinde ilk başta olan sorun dilden dolayı kaynaklanan anlaşamazlıklar. Bunu takip eden diğer sorunlar yemek ve kültür farklılığı. Tabii sorunlar bununla sınırlı kalmıyor. Buraya tedavi görmek için gelmeyi düşünen kişilerin bunları göz önünde bulundurarak gelmelerini iletmek istedik.

TÜRK HEKİMİNE GÜVENİN
* Kahraman DURDU: Atatürk 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' demiş, ancak görünen şu ki birçoğumuzun dudak büküp ya buda Çin malıymış dediği bir ülkenin hastanelerine 60 bin dolar verilip hem turizm şirketlerini hem de Çin'i zengin ediyoruz. Allah tüm hastalara acil şifalar versin, umut tabii ki her zaman olmalı ancak yaban ellere yüzümüzü dönmeden ülkemizdeki kaynaklardan faydalanmak en güzeli diye düşünüyorum.

BURADA DA UYGULANSIN
* Ali OKAN: Ben de bir mesane kanseri hastasıyım. Haberi ilgiyle okudum. Umarım Türk tıp çevreleri de ilgilenir ve tedaviyi ülkemize getirirler. Çok kimsenin Çin'e gitme olanağı yok benim gibi. Bu korkunç hastalığa karşı en küçük bir umutta olsa ilgilenmeliyiz.

* Sevinç UMUT: Birçok insanımız kanserden ölüyor, Türk doktorlar neden bu tedavi şeklini iyice inceleyip ülkemize getirmiyorlar, herkesin Çin'e gidecek gücü yok ki...

ÜMİT KESİLMEZ
* SİYNEM GÜMÜŞTAŞ: Allah şifalar versin bütün hastalara. Allah'tan ümit kesilmez. Ayrıca İsrafil Gül ağabeyimizi de sağlıklı mutlu şifalar diliyorum. Ailece tüm hastalara ettiğimiz gibi İsrafil ağabeyimize de duamızı ediyoruz ve bizlere her zamanki gibi gülerin yüzle dönmesini bekliyoruz. Sabah gazetesine de bizleri aydınlattığı için teşekkürlerimizi sunarım.

ÇİN'E GİDEMEYİZ
* Özlem SMEDA: Haberinizi heyecanla okudum. Benim de babam akciğer kanseri ne yazık ki kemoterapi tedavisinin sonunda olumlu sonucu alamadık tedavi karşılık vermedi. Ona yardımcı olabilmek için kanserle ilgili tüm gelişen haberleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Yazıyı gördüğümde hemen açıp okudum ama diğer arkadaşların da yazdığı gibi herkesin Çin'e gitme şansı ve durumu yok maalesef. Eğer Türkiye'de bu tedaviyi sağlayabilecek yerler varsa lütfen açıklama yapsınlar. Allah inşallah bütün kanser hastalarına acil şifalar verir.