kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akbank'tan "dolandırıcılık" açıklaması

ANKA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Akbank'tan "dolandırıcılık" açıklaması
AKBANK, E.Aysan Altuğ'un dolandırılmasında bankanın kusurunun bulunmadığını belirtti.

AKBANK'tan yapılan açıklamada, "Müşteri Hizmetlerini Aradı Hesapları Boşaltıldı" başlıklı haberin ardından yapılan inceleme sonucunda, bankanın olayla ilgisinin olmadığının belirlendiği kaydedildi.

AKBANK'tan yapılan açıklama şöyle:

"İncelememizde yapılan şikayetlere dair bankamızın herhangi bir kusuru olmadığı tespit edilmiştir. Detaylar aşağıdaki gibidir.

-Müşterimizin 11.05.2007 tarihinde saat 14:32:08'de müşteri temsilcimiz ile yapmış olduğu görüşme sürecinde kişisel bilgilerin alınmadığı tespit edilmiştir. Haberde yer alan "Telefondaki ses kendisinden şifre ve müşteri numarası gibi bilgileri aldı" ifadesi asılsızdır.

-Dolandırıcılık olayının gerçekleşmesinin ardından müşterimiz "Dolandırıcılık Acil Grubu" tarafından aranmıştır. Müşterimizin "İnternet şubesine girerken hata aldım" demesi üzerine, internet şubemize giriş yaptığı ekran görüntüsü kendisinden talep edilmiştir. Gönderilen ekran görüntüsü incelendiğinde bankamıza ait olması gereken site olmadığı, bireysel müşteri numarasının girileceği sahanın mevcut olmadığı ve PC de yer alan virüs nedeniyle "sahte Akbank sitesine yönlendirme olduğu" görülmüştür.

-Akbank ana sayfamızda bu tür sahte sitelerden nasıl korunabileceğini anlatan güvenlik uyarılarımız mevcut olup Mart ayı içerisinde de tüm müşterilerimize bu konuda bilgilendirme yapılmıştır.

-Gerçekleşen talihsiz olay müşterimizin PC güvenliğini sağlayamaması nedeniyle, internet şube bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesinden kaynaklanmıştır. Çağrı Merkezimizle yapılan görüşme ile bir ilgisi bulunmamaktadır."