kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

At ve eşek eti satanlara suç üstü

Yeni Haber
Kestikleri at ve eşeklerin etlerini kasaplara satmak üzere olan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre at ve eşek kesildiğine dair bir ihbarı değerlendiren polis, gece saat 00.00 sıralarında 19 Mayıs Mahallesi 1147 Sokak 40 numaralı eve baskın düzenledi. Evin avlusunda kesilmiş 2 eşek ve 1 at bulan polis, zanlı Hamit D.(16) olay yerinde, kaçmaya çalışan Ramazan A.(20) ise sokak arasında yakalandı.

Avlusunda at ve eşek kesilen evde kiracı olarak oturduğunu ileri süren Selma T. ise, dışarıya çıkmayarak uzun süre güvenlik ekiplerine direndi. Soruları perdeleri çekilmiş pencereden cevaplandıran Selma T. avluyu tanımadığı kişilere 10 YTL karşılığında kullandırttığını iddia etti. 5 çocuğundan 3'nün okula gittiğini ve tarlalarda çapa yaparak yaşamlarını sürdüklerini ifade eden Selma T., "Eşim Ankara'da bir işletmede bulaşık yıkayarak çalışıyor. Burayı para karşılığında adamların at ve eşek kesmesine izin verdim. Ama kim olduklarını bilmiyorum. Maddi durumum zayıf. Ne yapayım. Ekmek parası. Kim olsa aynı şeyi yapar" diyerek kendisini savundu.

Gelir elde ettiği bu kişileri polise şikayet etmek istemediğini belirten Selma T., kesilen at ve eşek etlerinin nereye satıldığını bilmediğini söyledi. Kendisinin de zaman zaman aynı etti yediğini kaydeden Selma T. evlerine et girmediği için buna mecbur kaldığını kaydetti. Daha öncede aynı evin arkasında at ve eşek eti yakalayan polislere rüşvet teklif eden kişilerin üç ay hapis cezası aldıkları öğrenildi.

Bu arada Yüreğir Belediyesi zabıta ekipleri at ve eşek kesen şahıs ile ev sahibi hakkında tutanak tutarak imha etmek üzere etlere el koydu. Yakalanan zanlılar ise ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

CHA