kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antalya'daki otellerde rekor doluluk

Yeni Haber
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Antalya'daki otellerin ortalama doluluklarının yüzde yüze yakın olduğunu söyledi.

AKTOB Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, Almanya'da şu anda tatil olması, Rus turistin Türkiye'ye ilgisinin artması nedeniyle otellerde yüksek doluluk yaşandığını bildirdi.Ayık, ''Ortalama doluluk yüzde yüzlere yaklaştı. Özellikle Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden çok büyük talep var. Kemer ve Belek bölgesi tamamen doldu.
Almanya'daki tatil, Rusya'nın Antalya'ya ilgisi otelleri doldurdu'' dedi.

Avrupa pazarında yeterince artış olmamasına rağmen Rusya, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetleri'ndeki artışın iyi olduğuna değinen Ayık, mayıs ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında daha fazla turistin Antalya'ya geldiğini belirtti.

Bu artışın Haziran ayında da olmasını umut ettiklerini belirten Ayık, ''Haziran ayınında geçen yılın Haziran ayından daha iyi geçeceği şimdiden görülebiliyor'' diye konuştu.

İÇ TURİZMDE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Erken rezervasyon uygulaması nedeniyle yerli turistte de artış olduğuna işaret eden Ayık, şunları söyledi:

''Toplam turistin yüzde 10'unu oluşturan yerli turist oranı zaman zaman çok artıyor. Artık yerli turiste de yabancı turiste sunulan imkanlar sunuluyor. Otellerin Türk müşterisi artmaya başladı. Bunun neticesinde özellikle Antalya'ya gelen uçaklarda yer sıkıntısı yaşanmaya başladı. Uçaklar doldu.''

KDV İNDİRİMİ HEMEN UYGULANSIN

Hükümet tarafından gelecek yıldan itibaren uygulanmaya konulan turizmde KDV indiriminin hemen yürürlüğe girmesini isteyen Ayık, sözlerini şöyle tamamladı:

''Turizmde KDV indirimi neden gelecek yıla bırakıldı? KDV indirimi hemen uygulanarak turizm sektörüne destek verilmelidir. Avrupa'da ve Rusya'da tanıtım yetersiz, tanıtıma daha fazla ağırlık verilmeli. KDV indirimi hemen uygulanırsa turizm sektörü tanıtım için daha fazla pay ayırabilir. Sektörün tanıtım faaliyetlerine katkısı daha fazla olur. Sektörün mali durumu iyileştikçe tanıtım için ayıracağı payda daha çok büyüyecektir. Bu nedenle hükümet turizmde KDV indirimini hemen uygulamaya sokmalıdır.''