kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam dönemi başladı

AA
Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, futbol takımı teknik direktörlük görevine getirdiklerini açıkladığı Ertuğrul Sağlam'a 2,5 yıllık sözleşme imzalattı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleri ve Ertuğrul Sağlam ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Yıldırım Demirören, karşılıklı el sıkıştıktan sonra Ertuğrul Sağlam'a sözleşme imzalatırken, sözleşme süresinin sorulması üzerine önce, ''2008 sonuna kadar'' dedi, ancak daha sonra bunu düzelterek, yönetim olarak görevlerinin bitimine denk gelecek şekilde 31 Ocak 2010 tarihine kadar sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Jean Tigana'nın görevden ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, yarışmayı seven, vizyonu ve hedefleri olan, Beşiktaş ile Türk futbolunu tanıyan bir hoca istediğini beyan ettiğini kaydeden Demirören, ''Yaptığımız görüşmeler sonunda bu vasıflara uyan, Beşiktaşlı duruşuyla emek verdiği sürede tüm camianın gönlünü kazanmış, hedefleriyle genç kadromuzu daha iyi yerlere taşıyacağına inandığımız Ertuğrul Sağlam'da yönetim kurulu olarak karar kıldık'' dedi.

''TÜRK ANTRENÖRLERİNİN SİMGESİYDİ''

Geride kalan sezonda Türk antrenörlerinin başarılı olduğunu ve Ertuğrul Sağlam'ın da bunun simgesi olduğunu anlatan Demirören, ''Kendisinin büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Burada yönetim kurulu, camia ve basını olarak hocamızın sonuna kadar arkasında durmalıyız. En genç başkan, en genç yönetim ve en genç hocayla, bu sinerjiyle hedeflerimize adım adım ilerleyeceğimize inanıyoruz'' diye konuştu.

''ARTIK GEÇMİŞİ DEĞİL GELECEĞİ KONUŞMA ZAMANIDIR''

Ertuğrul Sağlam ile anlaştıklarını çarşamba günü açıklamayı planladığını,
ancak bunu ertelemek zorunda kaldığını belirten Demirören, şunları söyledi: ''Fakat o gün belli yerlerden Ertuğrul Sağlam ile ilgili konuşmalar geldi kulağıma. Ben de bu durumun basına yansımasını beklemek için erteledim. Maalesef 2 gün çok iğrenç yazılar gündeme geldi. Hem özel hayatla ilgili, hem de yönetim kurulu başkanının ağzından çıkmamış birtakım sözler saygısızca gündeme getirildi. Sporun içine kimse siyaset sokmaya çalışmasın. Beşiktaş, futbol kulübüdür ve halkın takımıdır. Türk halkını temsil eden bir takımdır. Hocamız cevabını işiyle sahada verecektir. Bu iğrenç dedikoduları çıkaranları kınıyorum. Beşiktaş'ı
dışardan siyasetin içine sokmak isteyenler haddini bilecek ve durması gereken yerde duracak. Beşiktaş Türkiye'nin ilk kulübüdür. Ulu önder Atatürk de Beşiktaşlı'dır ve tek cumhuriyet de Türkiye Cumhuriyeti'dir. Yönetim kurulu olarak oy birliğiyle Ertuğrul Sağlam'da karar kıldık. Artık geçmişi değil geleceği konuşma zamanıdır.''


''YABANCI SAYISI ARTMAMALI''

Yıldırım Demirören, bir soru üzerine, Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın Futbol Federasyonu'ndan talep ettiği sınırsız yabancı oyucu oynatma isteğine karşı olduğunu söyledi.

Kendisinin istemesine rağmen katılamadığı Kulüpler Birliği toplantısında alınan kararla ilgili Demirören, ''Ben yabancı oyuncu sayısının artmasına karşıyım. Bu durumda bana göre Anadolu takımlarıyla aradaki uçurum daha da artar'' dedi.

Jean Tigana'nın ardından takımın başına geçen Tayfur Havutçu ile ilgili de
''Kendisiyle devam etmek istiyoruz ve konuşacağız. Kararı kendisi verecektir'' diyen Demirören, basında yer alan Kayserisporlu oyuncular Mehmet Topal ve Gökhan Ünal'ın da Beşiktaş'a geleceği yönündeki haberler için ise ''Ama şunu unutmayalım, onlar Ertuğrul'un değil Kayserispor'un oyuncuları. Önce takımlarının karar vermesi lazım. Kayserispor'la ücret olarak anlaşacak takım avantajlı olur. Tabii ki Ertuğrul hocanın burada olması belki tercih nedenleri olabilir. Oyuncuların kafalarını karıştırmamak lazım'' şeklinde konuştu.

BASIN MENSUPLARIYLA ŞAKALAŞTI

Toplantı öncesi canlı yayınların başlaması beklenen sürede basın mensuplarıyla sohbet eden Yıldırım Demirören, kendisine yönelik, ''Bir golf turnuvasında birinci olmuşsunuz, tebrik ederiz'' sözlerine, ''Sizler golf muhabiri olmalısınız. Oranın da dengesini bozarsınız'' diyerek esprili bir şekilde sitemde bulundu. İmza törenin ardından Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri ve Ertuğrul Sağlam, tesislerin içinde bulunan dev kartal heykelinin önünde basın mensuplarına poz verdiler.

SAĞLAM: ÇOK MUTLUYUM

Beşiktaş Kulübü ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı kulübe yeniden dönmenin kendisi için büyük mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'le birlikte basın mensuplarının karşısına çıkarak sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, ''2000 yılında sporcu olarak ayrıldığım kulübüme, yuvama, 7 sene sonra teknik direktör olarak gelmek beni çok mutlu etti ve gururlandırdı'' dedi. Kendisinin bu göreve gelmesinde önemli rol oynayan başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna, kendisinden desteği esirgemeyen siyah-beyazlı camiaya teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, ''18 yıllık profesyonel futbol hayatımın, 4 senelik spor akademisi ve 3 yıllık yüksek lisans eğitimi sonucunda edinmiş olduğum teorik bilgilerimi takıma yansıtmaya çalışacağım. Beşiktaş'ta görev yaptığım süre içerisinde saha içindeki davranışlarımla tüm camianın beğenisini kazandım. Aynı çizgi ve duruşu teknik adamlık dönemimde de korudum ve devam ettirmek istiyorum'' diye konuştu.

''BAŞARILI BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ''

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta başarılı bir takım oluşturacaklarını kaydederek, ''Bundan sonraki dönemde öyle bir takım oluşturacağız ki, saha içindeki performansıyla, başarılarıyla ve mücadelesiyle izleyicilere zevk verecek, taraftarı heyecanlandıracak. Saha içi ve dışındaki davranışlarıyla tüm spor kamuoyunun beğenisini kazanacak bir ekip oluşturmak zorundayız. Bu ekip çalışmasıdır. Genel anlamda Beşiktaş'ı seven herkesten destek almak zorundayız. Gerçekten Beşiktaş'ın başarısı isteyenler bize destek olsunlar ve üst düzeyde sorumluluk alsınlar'' şeklinde konuştu.

''EŞİMLE DEĞİL İŞİMLE İLGİLENİLSİN''

Ertuğrul Sağlam, eşinin baş örtüsü takıyor olması nedeniyle bir takım sıkıntıların yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, ''Özel hayatımla alakalı yanlış açıklamalar oldu. Bu tür söylemlere girilmesine karşıyım. Gereksiz ve yersiz. Yaşadığımız 21. yüzyılda insanların dili, dini inancı ve ırkıyla alakalı böyle şeylerin spor platformuna taşınması gereksiz. Eşimle değil işimle ilgilenilsin'' ifadelerini kullandı.

''SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK''

Takımda gidecek ve kalacak oyuncuların durumuyla ilgili olarak yönetim kuruluyla henüz bir değerlendirme yapmadıklarını anlatan Ertuğrul Sağlam, ''Yükümüz çok ağır, sorumluluğumuz çok büyük. Bizler, beklentilere cevap verecek yeterlilik ve kaliteye sahibiz. Çok çalışıp, çok fedakarlık yapıp, çok sorumluluk alıp Beşiktaş'ı istediği başarılara ulaştırmaya gayret ederken, gelecek için yatırım içinde de olacağız. Üreten ve geleceğin planlarını yapan bir ekip olmak istiyoruz. Beşiktaş, mücadele ettiği her kulvarda en üstteki hedefi kovalamak zorundadır. Biz öncelikli olarak Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeleri geçip gruplara kalmak istiyoruz. Fortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'de de hedeflerimiz şampiyonluk olacaktır'' dedi.

UEFA tarafından gelecek vaat eden 20 genç teknik adam arasında gösterilmesinin hatırlatılması üzerine, ''Ulaştığımız başarılarla UEFA'nın gelecek vaat eden 20 antrenörü içine girdik'' diyen Sağlam, ''Aynı zamanda sorumluluk da yükseldi ve beklentiler arttı. Sorumluluğumun bilincine varıp çok çalıştım. Futbolculuk dönemimde olduğum gibi antrenör olarak da Beşiktaş'ta büyük başarılar kazanmak hedefimdi ve şimdi buraya geldim. Sorumluluklarımın bilinci içinde hareket edeceğim'' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'daki ekibiyle birlikte Beşiktaş'ta devam edeceğini de belirtirken, yalnızca kaleci antrenörü konusunda başkan Yıldırım Demirören ile bir görüşme yapacağını kaydetti.

SAĞLAM YILLIK 1 MİLYON 800 BİN YTL ALACAK

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a yıllık 1 milyon 800 bin YTL ödeyecek.

Siyah-beyazlılar, Sağlam'la sözleşme imzalandığını İstanbul Menkul Kiymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A. Ş'den, İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Şirketimiz, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile 2,5 yıllık (1 Haziran 2007-31 Ocak 2010) sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme bedeli olarak Sağlam'a yıllık 1 milyon 800 bin YTL ödenecektir'' denildi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 34 20 10 4 65 31 70
2 Beşiktaş 34 18 7 9 43 32 61
3 Galatasaray 34 15 11 8 58 37 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 34 15 7 12 54 44 52
5 Kayseri 34 13 12 9 54 43 51
6 G.Birliği 34 14 6 14 43 42 48
7 Sivasspor 34 14 6 14 41 44 48
8 Ankaraspor 34 10 17 7 43 38 47
9 Konya 34 12 9 13 42 44 45
10 Bursa 34 12 9 13 36 42 45
11 Gaziantep 34 11 10 13 31 39 43
12 V.Manisa 34 11 9 14 41 45 42
13 Ankaragücü 34 11 9 14 32 39 42
14 Denizli 34 9 14 11 33 40 41
15 Ç.Rize 34 11 7 16 34 40 40
16 Antalya 34 8 15 11 32 36 39
17 K.Erciyes 34 9 10 15 29 49 37
18 Sakarya 34 4 10 20 25 51 22
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Kayseri 3  
  Beşiktaş 0  
 Ankaraspor 2  
  Trabzon 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 0  
 V.Manisa 0  
  Denizli 0  
 Antalya 1  
  G.Birliği 3  
 Sivasspor 2  
  K.Erciyes 1  
 Konya 0  
  Gaziantep 2  
 Sakarya 1  
  Ç.Rize 1  
 Fenerbahçe 3  
  Ankaragücü 1