kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yarın sabah İspanya'ya dönecek olan Carreras, bundan sonraki ilk konserini Valencia'da verecek. Yarın sabah İspanya'ya dönecek olan Carreras, bundan sonraki ilk konserini Valencia'da verecek.

Herkes konsere gelmeli, bu müzik kültür seviyesini artırır

Ece SARUHAN
Dünyaya operayı sevdiren üç tenordan biri olan İspanyol Jose Carreras, İstanbul'un ve Türk kadınlarının güzelliğini anlata anlata bitiremedi. GÜNAYDIN'a konuşan ünlü tenor: Kadınlarınız hem güzel hem de çekiciler.....
* Bu akşam İstanbul Arena'nın açılışında sanatseverlerin karşısında olacaksınız. Neler hissediyorsunuz? Arena'nın açılışında sahne alacak olmak beni gerçekten çok heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Arena kültür ve sanatın buluştuğu önemli mekanlardan biri olacak. Konserimde hem operalar seslendireceğim hem de sıcak, hareketli parçalar söyleyeceğim. Çok eğlenceli bir gece olacak.

SERTAB'IN SESİ ÇOK ETKİLEYİCİ
* 1998 yılında da Türkiye'ye gelmiş ve Sertab Erener ile aynı sahneyi paylaşmıştınız? Nasıl buluyorsunuz Sertab'ın sesini?
O hem harika bir sanatçı hem de çok sıcakkanlı biri. Sesi gerçekten çok etkileyici. Onunla aynı sahneyi paylaşmak beni çok mutlu etmişti.

* Peki Türkiye'de sesini beğendiğiniz, aynı sahneyi paylaşmak istediğiniz başka sanatçılar var mı?
Bana böyle zor sorular sormayın. (Gülüyor) Pek kimseyi dinleme fırsatım olmadı. Olsa, eminim size birçok isim verebilirdim. Ama Leyla Gencer'i çok beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim. O gerçekten mükemmel bir sanatçı.

* 2001 yılında çıkardığınız 'Around The World' adlı albümde Korece ve Japonca şarkılar söylemiştiniz. Bir gün Türkçe bir şarkı söylemek de ister misiniz?
Türk müziği gerçekten çok güzel. Dilinizi öğrenmekte zorlanacağımı da sanmıyorum. Ancak maalesef müzik yapınız benim müzik tarzımla örtüşmüyor. O yüzden bunu gerçekleştirmek benim için zor.

* İspanya'da, Türkiye denince insanların akıllarında nasıl bir imaj beliriyor. Sizce Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeli mi?
Türkiye'yi modernleşme yolunda önemli adımlar atmış bir ülke olarak görüyoruz. Gitgide daha da demokratikleşiyorsunuz. İspanyol halkının büyük bir çoğunluğu Türkiye'yi ve Türk insanlarını seviyor. Ben de dahil birçok kişi Avrupa Birliği'ne girmenizi destekliyor. Ben bunun gerçekleşeceğinden eminim. Gerçekten çok önemli adımlar attı ve kendini çok geliştirdi Türkiye. Bence Türkiye'nin üyeliği Avrupa Birliği'nin de yararına olacaktır.

* İstanbul hakkındaki düşünceniz nedir?
İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ne yazık ki iki kez gelmiş olmama rağmen, işlerimin yoğunluğundan bir türlü gezemedim bu şehri. Oysa gören arkadaşlarım 'Dünyada böyle başka bir şehir daha yok' diyorlar. O yüzden seneye ailemi de yanıma alarak yeniden buraya geleceğim. Turist sıfatıyla gelip, İstanbul'un her köşesini gezeceğim.

TURİSTİK GEZİYE DE GELECEĞİM

* Türk yemeklerini nasıl buldunuz?
Yemeklerinizin isimleri çok zor, o yüzden tattığım birçok yemeğin adını bilmiyorum. Ama genel olarak sizin mutfağınızı ve Akdeniz Mutfağı'nı çok seviyorum.

* Peki ya Türk kadınlarını nasıl buluyorsunuz?
Türk kadınlarının güzelliği dillere destan. (Gülüyor) Hem çok güzelsiniz hem de çok çekicisiniz.

* Türk hayranlarınız için bir mesajınız var mı?
Herkesi bu akşamki konsere bekliyorum. Bence insanlar klasik müzikle ilgili etkinliklere sık sık gitmeli. Bu, bir ülkenin kültür seviyesinin yükselmesi ve insanlarının daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için çok önemli. Özellikle gençlere bu müziği sevdirmemiz şart!
Haberin fotoğrafları