kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kıyafetinizle etkileyin

ESRA ÇORUH
25.05.2007
Bir iş görüşmesine gideceksiniz ya da özel bir akşam yemeği sizi bekliyor... Peki ne giyeceğinizi biliyor musunuz? İşte önerilerimiz..
- Üniversiteyi ailemden uzak okuyorum ve bir önemli bir aile daveti için İstanbul'a gideceğim. Sizce ne giymem doğru olur? (Selen L. Bursa)
- Aileden bir süre uzak olduktan sonra her türlü kritiğe hazır olun! Eğer bir düğüne gidecekseniz, düğünün yemekli mi yoksa kokteyl mi ya da sadece nikah mı olduğunu göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın. Kokteyl ya da nikah daveti için uzun ve abartılı bir şey giymenize gerek yok. Yemekli bir düğün daveti için uzun bir gece elbisesi tercih edebilirsiniz. Doğum günü gibi ailenin bir araya geldiği bir davet ise, daha sade bir kıyafet giyebilirsiniz. Aileniz özen gösterdiğinizi hissetsin. Yırtık bir jean pantolon ya da yıkamalı yıpranmış bir tişört ne kadar moda olsa da, bu tür davetlerde giyilememeli. Ayrıca hafif bir makyajı tercih edin. Ve yüksek topuklu ayakkabılardan da kaçının.

- İş görüşmesinde iyi bir izlenim bırakmak için kıyafetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizce ne giymeliyim? (Ebru A. Adana)
- Bu konuda oldukça haklısınız. Tarzınız ne olursa olsun, trendy ya da spor giyinmektense, formal kıyafetleri tercih etmelisiniz. Takım giymeseniz bile, kumaş bir pantolon ya da diz altında bir etek ve düz renk bir gömlek, her zaman için iyi etki bırakacaktır. Eteğinizin ve gömleğinizin çok iddialı bir model olmamasına özen gösterin. Ayrıca renk olarak da çok bağıran bir renk olmaması gerekir. Erkekler için düz renk bir takım içine beyaz bir gömlek ve çok iddialı olmayan bir kravat doğru seçim. Ayakkabılarınızın boyalı ve temiz olması çok önemli. Ayrıca kıyafetinizde de leke olmamasına dikkat edin. Üzerinde durmanız gereken bir başka konu da çok pahalı bir aksesuar takmamanız.

- Bir kız arkadaşımı akşam yemeğine çıkaracağım. Onu etkilemek için ne giymeliyim? (Mehmet - Ankara)
- Özel bir randevuya gidiyorsanız fazla özen göstererek kız arkadaşınızı gölgede bırakmayın. Bazı kadınların karşısındaki erkeği fazla süslü ya da özenli gördüğünde korktuğunu söylemekte yarar var! En önemlisi kendinizi rahat hissedin ve arkadaş toplantısına gider gibi giyinin. Temiz tırnaklar, özenli taranmış saç, tıraşlı sakal sizi ilk ele verecek detaylar... Erkeklerde ayakkabıların önemli bir aksesuar olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Kesinlikle yapmamanız gerekenlere gelince; fazla trendy görünmek ve baştan aşağıya tüm kıyafeti tek bir mağazadan almak. Ayrıca her zaman giydiğiniz parçaları özel bir gecede giymek de, kadınların pek hoşuna gitmeyecektir.
Haberin fotoğrafları