kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cuma Sabah 
MEHMET TEZ

Muhtelif dedikodular

Live Earth kadrosunda kimler var? Mor ve Ötesi hangi sürprize hazırlanıyor? Hangi festivalin biletleri daha fazla satıyor?.
Hep kesinleşen konser ve etkinlikleri bildiriyoruz buradan. Biraz da dedikodulardan söz edelim. Bakın, âlemlerde neler konuşuluyor... Şu ara en fazla merak edilen şey, Live Earth'e kimin geleceği... Zira ne kadar baba sanatçı ve müzisyen varsa hepsi, dünyanın dört bir yanındaki Live Earth konserlerinde çalacaklarını açıkladı. İstanbul konseri 'line up'ında kimlerin olacağı merakla bekleniyor. Dedikoduları aktarıyorum. İsimlerden biri George Michael olabilirmiş. Balkanlarda bir yerde konserde olacakmış. Oradan da uçakla buraya geçecekmiş. Bana mümkün gibi gözüktü, zira ben mesela Live 8 günü 2 Temmuz 2005'te, Kopenhag'da Roskilde Festivali'ndeydim. Gecenin assolisti Duran Duran'dı ve biz akşam saatlerinde kendilerini Londra'da Live 8 sahnesinde televizyondan canlı izliyorduk. Bir saat sonra karşımızdalardı. Herkesin dört beş şarkı söyleyeceğini düşünürsek, George Michael'ın gelmesi mümkündür.

IRON MAIDEN GELİRSE...
7 Temmuz'da geleceği dedikoduları dolaşan bir diğer isim Iron Maiden. Evet Türkiye'ye gelmişlerdi ama solist Bruce Dickinson'lı kadroyla değil. Şu sıra yeni albümleri de yayınlandı, vallahi tadından yenmez. Hep söylerim, en iyi sahne Iron Maiden'dadır. Onunla yarışacak bir diğer isim de yine Live Earth kadrosunda söylentilere göre. Sıkı durun: Rammstein. Evet, Türkiye'ye daha önce hiç gelmeyen Alman ekip, hakikaten merak uyandıracak nitelikte... Türkiye'den Mor ve Ötesi ile Hayko Cepkin'in de o gün sahneye çıkacak isimler arasında olacağı kulağıma geldi. Bu çok büyük bir şans, çünkü konseri neredeyse 2 milyar kişi canlı izleyecek. Mor ve Ötesi demişken, kesin olmayan bir magazin haberi de vereyim: Grup siyasi tavrını keskinleştirecek bir hamle yapma peşinde... Bazı müzik grupları bir araya gelerek ortak bir bağımsız adayı destekleme kararı alabilirler her an. Gelişmeleri buradan izlemeye devam edin... Bu arada kulağıma gelen başka bir söylenti de festivallerin bilet satışlarının yavaş ilerlediği konusunda. Ben buna "Siyasetteki gerilimin sendromu," diyorum. Partiler, Meclis'e kapağı atmak ve devletin nimetlerinden daha fazla faydalanmak için ortamı gererken, milletin de psikolojisini bozdular. Eğlencenin, hoşça vakit geçirmenin, huzurun olmadığı ülkede kim başa gelirse gelsin, millete ne faydası var ki? Daha önce de dediğim gibi, oyunuzu kullanın ama eğlenceden eksik kalmayın... Unutmayın, bunlar kulağıma gelen dedikodular. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz değil mi?