kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çilek

Evin en sevimli odası

18.05.2007
Mobilyasından perdesine, duvar kâğıdından halısına kadar tam takım dekore edilebilen bebek odalarındaki ürünler, şıklıklarının yanı sıra hijyenik özellikleriyle ön plana çıkıyor..
Bebeğinizi beklerken yapılabilecek en keyifli işlerden biri, şüphesiz onun odasını hazırlamaktır. Öncelikle evde hangi odayı bebeğinize ayıracağınıza karar vermelisiniz. En sessiz, bol güneş gören ve kolayca havalandırılabilecek bir oda olmasına dikkat edin. Odaya karar verdikten sonra iş, odanın yerleştirilmesine geliyor tabii. Mobilya olarak bebek karyolası ve giysileri için bir dolap, mutlaka alınması gereken eşyalar arasında. Firmalar bebek odaları için birbirinden güzel mobilyalar, duvar kâğıtları ve aksesuarlar hazırlıyor. Tabii annenin ve bebeğin rahat hareket edebilmesi için, odayı çok eşyayla doldurmamanızda yarar var. Bebek odasını dekore ederken en çok kullandığınız eşyaların rahat ve güvenli olmasına özen göstermelisiniz. Mobilyalar kaliteli ve doğal malzemelerden yapılmış olmalı. Sonra mobilyaların köşelerinin yuvarlak hatlarda olması da önem taşıyor. Mobilyaları çocuğunuzun tırmanıp veya üzerine asılıp deviremeyeceği şekilde duvara monte etmenizde yarar var. Bebeğinizin odasında koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları kullanabilirsiniz. Açık ve pastel tonlar bebek odası için ideal olacaktır. Mobilya için uğrayabileceğiniz adreslerden Çilek Mobilya'nın beş yıl garantili bebek odaları, fonksiyonelliği ve kalitesiyle dikkat çekiyor. Hatları yuvarlatılarak güvenli formlarda dizayn edilen mobilyalar, bebekler için sakıncalı olabilecek kimyasal bileşenler içermiyor. Çilek Mobilya'nın 0-4 yaş bebek odalarında seçenek çok. Klasik tarzdan hoşlananlar için tasarlanan Pamuk serisi, tamamı ahşap ve yüzde 100 el yapımı. Prenses serisi ve papatyalarla süslü Cici serisi de farklı zevklere göre seçenekler sunuyor.

KOKU YAPMIYOR
Bebeğiniz için hem sağlıklı hem de kullanışlı mobilyalar bulabileceğiniz bir diğer adres ise Mothercare. 0-10 yaş grubu çocukların ve ebeveynlerin gereksinimlerini karşılamaya yönelik ürünler sunan İngiliz markası, çocukların sağlıklı gelişimine yönelik tasarlanmış ve Avrupa Güvenlik normları doğrultusunda hazırlanmış ürünleriyle dikkat çekiyor. Masif bebek mobilyalarında akçağaç, kayın, çam ve meşenin kullanıldığı Mothercare'de boyalar ve cilalar da standartlara uygun olarak, koku yapmayan ve bakteri barındırmayan özelliklere sahip. Mobilyalarda kullanılan renkler ise bebeğin gözlerini yormayacak, bebek üzerinde olumlu ve sakinleştirici etki uyandıracak olan, ağacın doğal renkleri ve beyaz-krem olarak seçiliyor. Anne ve bebeğin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin satıldığı EBebek mağazalarında da bebek mobilyaları bulabilirsiniz. EBebek. com için özel olarak üretilen Bebilya marka bebek mobilyaları, bebeğin konforu, sağlığı ve güvenliğini ön planda tutuyor. Bu mobilyalar ergenliğe kadar kullanılabilme özelliğine sahip. Mağazada ayrıca, yüzde 100 doğal ve ladin ağacından yapılan Stylewood marka bebek mobilyaları da satılıyor. Tüm ürünleri el yapımı olan bu markadaki mobilyalar da zararlı kimyasallar içermiyor. Ayrıca ahşap, değişik desen ve renkleriyle estetik, sıcak bir görünüm sağlıyor. Ev dekorasyonu konusunda aradığınız hemen her şeyi bulabileceğiniz IKEA mağazalarında, bebek odaları için de çeşitli mobilya ve aksesuarlar var. Masif ahşap bebek odalarının yanı sıra bebekler için beyaz renkli mobilyalar bulunuyor. İsterseniz tek tek, isterseniz takım halinde alabileceğiniz mobilyaların haricinde, IKEA'da bebek odası için perde, nevresim takımı gibi tekstil ürünleri yer alıyor. Aydınlatma, halı ve oyuncak gibi çeşitli aksesuarlar da cabası...
Haberin fotoğrafları